Ενήλικο Στέλεχος

kl_lykoΠαιδιά που συμπλήρωσαν το 7ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μέχρι το αργότερο να συμπληρώσουν το 11ο και να πάνε στην ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων.

Τα μέλη της Αγέλης Λυκοπούλων ονομάζονται Λυκόπουλα. Για να ονομαστεί ένα παιδί Λυκόπουλο και να γίνει ενεργό Μέλος του Σ.Ε.Π. πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Λυκόπουλου.

Κλάδος προσκόπων

 

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 10ο έτους της ηλικίας τους και είναι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 15ο έτος, εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων.

Στην Ομάδα Προσκόπων αφού δώσουν την ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ, ονομάζονται Πρόσκοποι.

Η Ομάδα Προσκόπων είναι το δεύτερο Τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος. Είναι ισότιμο με την Αγέλη Λυκοπούλων και την Κοινότητα Ανιχνευτών και αποτελείται από 2-5 ομίλους παιδιών που ονομάζονται ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ.

kl_anixΈφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους, μαθητές της Α' Τάξης του Λυκείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο εντάσσονται στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ (Κ.Α.). Τα μέλη της Κ.Α. καλούνται ανιχνευτές. Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 14-17 ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. Έφηβος, που για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισμό για να ονομαστεί και να γίνει ενεργό μέλος του ΣΕΠ, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου.

pr_diktyoΤο Προσκοπικό Δίκτυο λειτουργεί στο πλαίσιο του Προσκοπικού Συστήματος και είναι ισότιμο με τα άλλα τρία Τμήματα (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων, Κοινότητα Ανιχνευτών.

Ο Σκοπός του Προσκοπικού Δικτύου είναι να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα στους νέους και στις νέες ηλικίας 18 - 30 ετών σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι και να έχουν ένα δημιουργικό ρόλο στην κοινωνία.

kl_nautoprosΟ Ναυτοπροσκοπισμός σαν ειδικότητα δημιουργήθηκε από τα πρώτα χρόνια του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και σήμερα μετράει γενιές από αναμνήσεις και ευχάριστες δράσεις. Μια ιδιαίτερα ζωντανή ειδικότητα που μπορεί να έχει κάθε Προσκοπικό Σύστημα που έχει πρόσβαση στο υγρό στοιχείο (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι) που η Ελλάδα μας χαρίζει απλόχερα. Ο Ναυτοπροσκοπισμός είναι το Προσκοπικό παιγνίδι κοινωνικής ένταξης των παιδιών που όλοι οι βαθμοφόροι γνωρίζουμε και φροντίζουμε να εφαρμόζουμε μεθοδικά, μετά την παρακολούθηση των διαφόρων εκπαιδεύσεων. Η Προσκοπική μέθοδος στο Ναυτοπροσκοπικό πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον του υγρού στοιχείου. Έτσι, το υγρό στοιχείο αποτελεί ένα επιπλέον κομμάτι της ζωής στη φύση για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας.

kl_aeropros1Ο μύθος λέει για τον Δαίδαλο και τον ανήσυχο Ίκαρο. Τον Δαίδαλο σοβαρό, θετικό δυναμικό και τον Ίκαρο τολμηρό, οραματιστή, ενθουσιώδη και αυθόρμητο. Στην μεγαλόνησο Κρήτη έφτιαξαν τα φτερά τους, γιατί δεν μπορούσαν να αντισταθούν στο κάλεσμα του ζεστού, φωτεινού και γαλάζιου ουρανού μας. Και από τότε έγιναν παράδοση, ιερή παράδοση, κι είχε ο χώρος αυτός, ο Ελληνικός το προνόμιο να γίνει και σε αυτό τον τομέα όπως και σε τόσους άλλους, ο πρωτοπόρος για το πέταγμα του ανθρώπου.

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…