Ενήλικο Στέλεχος

Ειδικότητα Αεροπροσκόπων

kl_aeropros1Ο μύθος λέει για τον Δαίδαλο και τον ανήσυχο Ίκαρο. Τον Δαίδαλο σοβαρό, θετικό δυναμικό και τον Ίκαρο τολμηρό, οραματιστή, ενθουσιώδη και αυθόρμητο. Στην μεγαλόνησο Κρήτη έφτιαξαν τα φτερά τους, γιατί δεν μπορούσαν να αντισταθούν στο κάλεσμα του ζεστού, φωτεινού και γαλάζιου ουρανού μας. Και από τότε έγιναν παράδοση, ιερή παράδοση, κι είχε ο χώρος αυτός, ο Ελληνικός το προνόμιο να γίνει και σε αυτό τον τομέα όπως και σε τόσους άλλους, ο πρωτοπόρος για το πέταγμα του ανθρώπου.

 

Η Ζωή μας

rect_kentraΗ ζωή μας είναι μια ατελείωτη δράση στην ύπαιθρο, στις κατασκηνώσεις, στα όμορφα βουνά και στις δαντελένιες ακρογιαλιές της χώρας μας. Είναι μια ασταμάτητη παρουσία μας στην ζωή της πόλης και του χωριού. Είναι μια προσφορά στους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Εμείς οι Αεροπρόσκοποι όμως δεν έχουμε μόνο σα μοναδική μας ασχολία Προσκοπικές δραστηριότητες, αλλά δουλεύουμε στο εργαστήρι και στον αέρα. Τα Λυκόπουλα μας 7 - 11 χρονών αρχίζουν από την απλή σαΐτα και γρήγορα συναρμολογούν μικρά ξύλινα αερομοντέλα. Εμείς οι Αεροπρόσκοποι 11 - 15 χρονών δουλεύουμε πιο πολύ στο εργαστήρι γιατί νοιώθουμε έντονα την επιθυμία να πετάξουμε ψηλά, στον αέρα, μέσα από μηχανικά και τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα. Οι Ανιχνευτές Αεροπρόσκοποι 15 - 18 χρονών ασχολούνται με την ανεμοπορία και τα ανεμόπτερα, πραγματοποιώντας συχνά το όνειρο κάθε παιδιού, να πετάξει πιο κοντά στο ζεστό και φωτεινό ήλιο της πατρίδας μας. Στις προσπάθειες αυτές έχουμε την αμέριστη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Η ιστορία μας,

δεν είναι σημερινή. Ξεκινάει από το 1945 οπότε ιδρύθηκε στην χώρα μας η πρώτη ομάδα Αεροπροσκόπων. Από τότε μέχρι και σήμερα σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 50 Αεροπροσκοπικά Συστήματα με τα εργαστήρια τους.

 

Σαν Αεροπρόσκοπος μαθαίνω

rect_paixnidiΣαν Αεροπρόσκοπος μαθαίνω να αγαπώ, να ερευνώ, να κατασκευάζω, να μαθαίνω να ασχολούμαι με Προσκοπικά και Αεροπροσκοπικά θέματα. Ειδικεύομαι, θεωρητικά και πρακτικά, σε κάθε τι που αφορά τον Αερομοντελισμό, την ανεμοπορία, την μετεωρολογία, τους κινητήρες αερομοντέλων και αεροσκαφών, τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας. Οι δυνατότητες της ειδικότητας μας όμως δεν σταματάνε εδώ. Ο Ραδιοερασιτεχνισμός και οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές μεγαλώνουν το φάσμα της γνώσης μας. Μας δίνουν τις δυνατότητες να γνωρίσουμε από κοντά τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις του αιώνα μας, τους πομπούς, τους δέκτες, ραδιοσυχνότητες, μικροσυστήματα, κ.α.

Πως τα μαθαίνω; Με απασχόληση, τον ελεύθερο χρόνο μου στο εργαστήριο, με τα αερομοντέλα, με επισκέψεις στα αεροδρόμια, με τις επιδείξεις τηλεκατευθυνομένων αερομοντέλων, με την παρακολούθηση ειδικών σχολών, με την συνεργασία ανθρώπων με τις κατάλληλες ειδικές γνώσεις.

Θα με γνωρίσεις από το διακριτικό σήμα που έχω στο μανίκι μου.

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…