Ενήλικο Στέλεχος

Ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων

kl_nautoprosΟ Ναυτοπροσκοπισμός σαν ειδικότητα δημιουργήθηκε από τα πρώτα χρόνια του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και σήμερα μετράει γενιές από αναμνήσεις και ευχάριστες δράσεις. Μια ιδιαίτερα ζωντανή ειδικότητα που μπορεί να έχει κάθε Προσκοπικό Σύστημα που έχει πρόσβαση στο υγρό στοιχείο (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι) που η Ελλάδα μας χαρίζει απλόχερα. Ο Ναυτοπροσκοπισμός είναι το Προσκοπικό παιγνίδι κοινωνικής ένταξης των παιδιών που όλοι οι βαθμοφόροι γνωρίζουμε και φροντίζουμε να εφαρμόζουμε μεθοδικά, μετά την παρακολούθηση των διαφόρων εκπαιδεύσεων. Η Προσκοπική μέθοδος στο Ναυτοπροσκοπικό πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον του υγρού στοιχείου. Έτσι, το υγρό στοιχείο αποτελεί ένα επιπλέον κομμάτι της ζωής στη φύση για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας.

 

 

Δράση

rect_np1Οι βαθμοφόροι ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο εργάζονται, θα πρέπει να προσέξουν ορισμένα θέματα και σημεία που είναι καθοριστικά για την τόνωση της ειδικότητας.

Δείτε απλές συμβουλές για να εισάγετε στο πρόγραμμά σας στοιχεία από τη Ναυτοπροσκοπική ειδικότητα και να φτάσετε την δράση του τμήματος σας στα ουράνια! [κλικ]

 

Ναυτοπροσκοπικά κέντρα

rect_np4Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διαθέτει οργανωμένα κέντρα για την διεξαγωγή των ναυτοπροσκοπικών δραστηριοτήτων. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, Προσκοπικά τμήματα από όλη την Ελλάδα, μεταβαίνουν σε αυτά, με σκοπό να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν διάφορα θέματα, από έμπειρους και εκπαιδευμένους Βαθμοφόρους του ΣΕΠ, να ζήσουν το προσκοπικό παιχνίδι και να βγούν στη θάλασσα για κωπηλασίες, ιστιοπλοΐες, μικρά ή μεγάλα ταξίδια.

 Τα κέντρα αυτά είναι:
Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο ∆έλτα Φαλήρου
Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης
Βάση Ν/Π Π.Ε. Σαρωνικού
Βάση Ν/Π Βόλου
Βάση Ν/Π Ρεθύμνου
Βάση Ν/Π Νέας Καρβάλης
Βάση Ν/Π Χίου

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…