Ενήλικο Στέλεχος

Μπέιντεν Πάουελ, ο πρώτος πρόσκοπος

book_lykopoula007Υπάρχουν σ' όλο τον κόσμο πολλά εκατομμύρια πρόσκοποι που φορούν την ίδια στολή μ' εσένα, παίζουν τα ίδια παιχνίδια, τραγουδούν τα ίδια τραγούδια και ακολουθούν τον ίδιο Νόμο. Οσο κι αν αυτό σου φαίνεται σήμερα φυσικό, πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχή όλα άρχισαν πολύ σιγά και κανένας δεν φανταζόταν ότι ο Προσκοπισμός θα γινόταν το αγαπημένο παιχνίδι τόσων παιδιών.

Το 1907, ένας Άγγλος στρατηγός που έζησε πολλά χρόνια στην Ασία και την Αφρική και κατάλαβε ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα αν τους δείξουν εμπιστοσύνη, οργάνωσε μια κατασκήνωση στο Μπράουνσι για 20 παιδιά. Στην εποχή εκείνη, αυτό ήταν πολύ πρωτότυπο, είχε μεγάλη επιτυχία και ήταν το πρώτο βήμα για την ίδρυση του Προσκοπισμού που από τότε απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Ο Άγγλος αυτός στρατηγός που γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 22 Φεβρουαρίου του 1857 και έγινε ο πρώτος Πρόσκοπος, λεγόταν Μπέϊτεν Πάουελ

Οι πρόσκοποι τον λένε μεταξύ τους Β.Ρ. (Μπι-Πι) και στο πρόσωπο του αναγνωρίζουν τον άνθρωπο που έμαθε σε εκατομμύρια παιδιά να χαμογελούν αδελφωμένα.

Εγραψε πολλά βιβλία για να βοηθήσει όσους τον ακολούθησαν και το 1910 οργάνωσε προσκοπισμό και για τα κορίτσια, τον Οδηγισμό.

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…