Ενήλικο Στέλεχος

24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree

Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree είναι ένας θεσμός στην καθιέρωση του οποίου πρωτοστάτησε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Η διοργάνωσή του, κάθε τέσσερα χρόνια, σε διαφορετική χώρα, τονίζει την παγκοσμιότητα του Προσκοπισμού και υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το Όραμα για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ. Το Σ.Ε.Π. συμμετεί-χε με οργανωμένες αποστολές σε όλα τα Παγκόσμια Προσκοπικά Jamboree μέχρι σήμερα και είχε την τιμή να διοργανώσει το 1963 το 11ο, στον Μαραθώνα Αττικής.


Το 2019 είναι η χρονιά που θα πραγματοποιηθεί το 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree. Οι Πρόσκοποι των Η.Π.Α., του Καναδά και του Μεξικού, εργάζονται εντατικά εδώ και τρία χρόνια για να μας υποδεχθούν σε μια μεγάλη, παγκόσμια γιορτή, που θα μείνει αξέχαστη στους δεκάδες χιλιάδες Προσκόπους που θα συμμετάσχουν από όλες τις χώρες του κόσμου.
Το παγκόσμιο ραντεβού έχει οριστεί από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου του 2019, στο Summit Bechtel Reserve, West Virginia των Η.Π.Α.
Το θέμα του Jamboree, «Unlock a New World», μας προσκαλεί να ξεκλειδώσουμε νέες περιπέτειες, νέους πολιτισμούς και νέες φιλίες!

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Π.
Το Σ.Ε.Π. θα συμμετάσχει στο Jamboree με πολυπρόσωπη και αντιπροσωπευτική αποστολή. Καλούνται όσοι επιθυμούν, με την έγκριση των προϊσταμένων Κλιμακίων, να δηλώσουν συμμετοχή. Η τελική επιλογή των ανηλίκων και ενηλίκων μελών της αποστολής θα γίνει από το Αρχηγείο της Αποστολής σε συνεργασία με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε.

Στο 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree μπορούν να συμμετάσχουν:

1α. Πρόσκοποι και Ανιχνευτές
Πρόσκοποι και Ανιχνευτές, αγόρια και κορίτσια 14 έως 18 ετών, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 22ας Ιουλίου 2001 και 21ης Ιουλίου 2005. Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν σε Ομάδες Προσκόπων.

1β. Βαθμοφόροι των Ομάδων Προσκόπων
Κάθε Ομάδα θα στελεχώνεται από ενήλικες Βαθμοφόρους και των δύο φύλων, ηλικίας 20 έως 40 ετών. Οι Βαθμοφόροι που θα επιλεγούν, θα έχουν τη συνολική ευθύνη της οργάνωσης, προετοιμασίας και υποστήριξης και λειτουργίας μιας Ομάδας Προσκόπων του Σ.Ε.Π. στο περιβάλλον μιας παγκόσμιας Προσκοπικής κατασκήνωσης, με στόχο πάντα να βοηθήσουν και να ενθαρρύνουν τους Προσκόπους τους να βιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη μοναδική εμπειρία του Jamboree. Κατά το στάδιο της προετοιμασίας της Ελληνικής Αποστολής οι Βαθμοφόροι αυτοί θα συνεργάζονται με το Αρχηγείο της Αποστολής και επομένως θα πρέπει να διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο.

1γ. Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης (International Service Team – I.S.T.)
Στο 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree μπορούν να συμμετάσχουν και Μέλη Προσκοπι-κών Δικτύων ή Βαθμοφόροι άνω των 18 ετών (δηλαδή γεννημένοι πριν από τις 21 Ιουλίου 2001), οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν υπηρεσίες υποστήριξης που θα τους αναθέσει η οργανωτική επιτροπή του Jamboree. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να μπορούν να επικοινωνούν ικανοποιητικά στα αγγλικά ή/και γαλλικά και να είναι πρόθυμα να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί. Δεν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Jamboree που θα ακολουθούν οι συμμετέχοντες Πρόσκοποι και Ανιχνευτές, αλλά συμπεριλαμβάνονται ως μέλη της Ελληνικής Αποστολής. Τα μέλη της I.S.T. θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του Jamboree από το βράδυ της 21ης Ιουλίου μέχρι το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 2019. Οι τομείς στους οποίους μπορούν να ασχοληθούν θα ανακοινωθούν προσεχώς. Ο συνολικός αριθμός των ενηλίκων της Ελληνικής Αποστολής δε θα υπερβαίνει τον αριθμό των ανηλίκων.

1δ. Βαθμοφόροι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αποστολής
Στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής θα συμμετάσχουν Βαθμοφόροι ηλικίας 30-50 ετών. Όλοι οι Βαθμοφόροι του Αρχηγείου θα αναλάβουν αρμοδιότητες οργάνωσης και υποστήριξης της Ελληνικής Αποστολής, που θα τους αναθέσει ο Αρχηγός της Αποστολής. Εκτός από καλή γνώση της Αγγλικής ή/και Γαλλικής γλώσσας, θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην οργάνωση δράσεων στο εξωτερικό και ευχέρεια να διαθέσουν τον αναγκαίο χρόνο για την προετοιμασία της Αποστολής. Ο αριθμός των μελών του Αρχηγείου της κάθε Αποστολής έχει καθοριστεί από την οργανωτική επιτροπή του Jamboree ως εξής:

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…