Ενήλικο Στέλεχος

Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες από την κακοκαιρία στην περιοχή της Θεσσαλίας

102262Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, και ειδικά η περιοχή της Θεσσαλίας έχει πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel” με θύματα, αγνοούμενους και χιλιάδες διασωθέντες, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους σε λίγες μόνο ώρες.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, χρειάζονται την βοήθεια μας. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στις αξίες της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσσαλίας για να γίνει συντονισμένα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά συλλογή αγαθών και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

scouts helpΟι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παρακάτω συγκεκριμένα αγαθά:

Α. Ρούχα για παιδιά και ενήλικες:
• Μπλούζες
• Φόρμες
• Παντελόνια
• Μπότες – Γαλότσες
• Φούτερ
• Κάλτσες
• Εσώρουχα

Β. Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως: ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, παιδικές τροφές βρεφικά γάλατα σε σκόνη, κονσέρβες, εμφιαλωμένα νερά.


Γ. Αγαθά ατομικής υγιεινής, αντικουνουπικά, παιδικές πάνες, σχολικά είδη, παιχνίδια (καινούρια).

Δ. Λοιπά υλικά:
• Κλινοσκεπάσματα
• Υπνόσακοι
• Θερμός
• Φακοί – φανάρια χειρός
• Power-bank

Σημεία συλλογής αγαθών:

Α. Κεντρική Διοίκηση
Καλούνται όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. και όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Αττικής που θέλουν να συνεισφέρουν, κινητοποιώντας οικογένειες, συμμαθητές, φίλους, συγγενείς κ.ά., να συλλέξουν τα παραπάνω αγαθά, τα οποία θα συγκεντρώνονται στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1 – 11635 Αθήνα,1ος όροφος), από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ώρες 17:30 - 20:30 μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις ίδιες ώρες, εκτός Σαββατοκύριακου.
Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα είναι ο Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Ρομπέρτο Άνδροβιτς (6951098926, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) και ο Αν. Έφορος Προσκοπικών Κέντρων κ. Δημήτρης Σπυράκος (6944610994, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Β. Θεσσαλονίκη
Καλούνται όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. και όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Θεσσαλονίκης που θέλουν να συνεισφέρουν, κινητοποιώντας οικογένειες, συμμαθητές, φίλους, συγγενείς κ.ά., να συλλέξουν τα παραπάνω αγαθά, τα οποία θα συγκεντρώνονται στο κτήριο της Περιφερειακής Εφορείας Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 546 40 Θεσσαλονίκη), από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ώρες 10:00 - 22:00 μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις ίδιες ώρες, εκτός Σαββατοκύριακου.
Υπεύθυνος για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα είναι ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Μπάμπουρας (6972221539, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Γ. Εκτός των δύο παραπάνω κεντρικών σημείων συλλογής αγαθών, κάθε Προσκοπικό κλιμάκιο σε συνεργασία με την Περιφερειακή του Εφορεία, μπορεί να κινηθεί ανάλογα, όσον αφορά στη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ερχόμενο σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής του για τη δυνατότητα παραλαβής και μεταφοράς των ειδών στις πληγείσες περιοχές.

Τα είδη πρέπει να είναι συσκευασμένα σε ανθεκτικές κούτες, στις οποίες θα αναγράφεται εξωτερικά το περιεχόμενο και θα είναι κολλημένη η ετικέτα του συνημμένου αρχείου, “Ετικέτα ΣΕΠ.docx”. Επισυνάπτεται επίσης αφίσα για την ενέργεια με τα αγαθά που συλλέγουμε (Έλληνες Πρόσκοποι_Αφίσα.pdf & Έλληνες Πρόσκοποι_Αφίσα.png).

Επικοινωνία με την Κεντρική Διοίκηση Σ.Ε.Π.: κ. Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος (τηλ. 2169005382, email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Υποσχεθήκαμε να βοηθούμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση. Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε την Υπόσχεσή μας πράξη. Αυτές οι δύσκολες για τους συνανθρώπους μας ημέρες, επιβάλουν την ενεργοποίηση και τον συντονισμό των προσπαθειών μας έτσι ώστε η προσφορά και η αλληλεγγύη να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Οι Πρόσκοποι της Ελλάδας εκφράζουμε την οδύνη μας και την συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…