Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Outlook)

outlookΕίναι η βελτιστοποιημένη και επαγγελματική εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρόμοιο με αυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο εργασίας σας.

Για το λόγο αυτό έχετε στη διάθεσή σας 50 GB αποθηκευτικό χώρο για τα εισερχόμενα μηνύματά σας, υποστήριξη μέχρι 50 MB για τα συνημμένα αρχεία.

Υποστήριξη όλων των ευρέως χρησιμοποιούμενων φυλλομετρητών τόσο για το PC όσο και το Mac και περιλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη για το Safari, Firefox και Internet Explorer.

Επιπλέον πολλές δυνατότητες, όπως βιβλίο διευθύνσεων, ημερολόγιο, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messaging).

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στην υπηρεσία

 


 

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης (password) λογαριασμού

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

 

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που σας έχει δώσει η ομάδα διαχείρισης του Peda πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά συνδεόμαστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (www.outlook.com) πατάμε το κουμπί Επιλογές (αριστερά από πλαίσιο αναζήτησης επαφών και κάτω από το όνομά μας).

 • Μεταφερόμαστε σε νέα οθόνη, και από το δεξί μέρος διαλέγουμε την τελευταία επιλογή με όνομα Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας.
 • Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, με τίτλο Επισκόπηση Λογαριασμού.
 • Στην έβδομη γραμμή υπάρχει το πεδίο Κωδικός πρόσβασης, ακολουθούμενο από 6 αστεράκια. Δίπλα του υπάρχει η εντολή Αλλαγή.
 • Πατάμε στην εντολή Αλλαγή.
 • Μεταφερόμαστε στην οθόνη με τίτλο Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης.
 • Καταχωρούμε τον παλιό κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Παλιός κωδικός πρόσβασης.
 • Καταχωρούμε στο επόμενο πλαίσιο με τίτλο Πληκτρολογήστε το νέο κωδικό πρόσβασης τον ΝΕΟ κωδικό που θέλουμε.

Σημείωση: Ο κωδικός θα πρέπει να είναι διαφορετικός από τον παλιό. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων χαρακτήρων.

 • Στη συνέχεια μας ζητά να δηλώσουμε ξανά το ΝΕΟ κωδικό (επιβεβαίωση κωδικού) στο πεδίο Πληκτρολογήστε ξανά τον νέο κωδικό πρόσβασης.
 • Το επόμενο πλαίσιο μας επιτρέπει δηλώσουμε στο σύστημα να μας ζητά να ορίσουμε νέο κωδικό κάθε 72 ώρες. Καλό θα ήταν να μην επιλεγεί.
 • Στο τέλος αποθηκεύουμε τις αλλαγές μας πατώντας στο κουμπί Αποθήκευση.

Σημείωση: Μετά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και στην περίπτωση που κάνουμε χρήση λογισμικού για την λήψη των μηνυμάτων μας (email client) θα πρέπει να αλλάξουμε και εκεί το κωδικό

 

 

Αλληλογραφία

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται σε ένα διακομιστή ο οποίος φιλοξενεί το γραμματοκιβώτιό σας. Από προεπιλογή, τα μηνύματα αποθηκεύονται στο φάκελο "Εισερχόμενα" του γραμματοκιβωτίου σας.


Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

 • Ο αριθμός των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενα εμφανίζεται μέσα σε παρενθέσεις δίπλα στο φάκελο. Στα Εισερχόμενα, τα μη αναγνωσμένα μηνύματα εμφανίζονται με έντονη γραφή. Όταν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιχτεί ή σημανθεί ως Αναγνωσμένο, επανέρχεται σε κανονική γραφή.
 • Για να επισημάνετε ένα μήνυμα που έχετε ήδη ανοίξει ως "Μη αναγνωσμένο", κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σήμανση ως μη αναγνωσμένου Σήμανση ως μη αναγνωσμένου στο μενού.
 • Για να προσθέσετε τον αποστολέα του μηνύματος στη λίστα ασφαλών αποστολέων, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ανεπιθύμητη αλληλογραφία Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη αποστολέα στη λίστα ασφαλών αποστολέων. Για να αντιμετωπίζονται όλα τα επόμενα μηνύματα από τον αποστολέα ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα, πατήστε το κουμπί Ανεπιθύμητη αλληλογραφία Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και έπειτα επιλέξτε Προσθήκη αποστολέα στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων.
 • Για να ανοίξετε ένα φάκελο στο γραμματοκιβώτιο, κάντε κλικ στο όνομα του φακέλου που θέλετε να ανοίξετε, στο Παράθυρο περιήγησης.
 • Η δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι οι εργασίες που εκτελείτε συχνότερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αποστέλλονται σε μεμονωμένα πρόσωπα ή σε ομάδες. Έχετε πολλές επιλογές για τη διαχείριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Άνοιγμα Μηνύματος

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Μπορείτε να προβάλετε τα μηνύματά σας στο παράθυρο ανάγνωσης ή μπορείτε να τα ανοίξετε σε ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το παράθυρο ανάγνωσης;

Κάντε κλικ στο μήνυμα που θέλετε να διαβάσετε και αυτό θα εμφανιστεί στο παράθυρο ανάγνωσης.

Μπορείτε να ελέγξετε το παράθυρο ανάγνωσης κάνοντας κλικ στην επιλογή Προβολή στη γραμμή εργαλείων και επιλέγοντας τις επιλογές που θέλετε.

 

Πώς μπορώ να ανοίξω ένα μήνυμα σε ξεχωριστό παράθυρο;

 1. Εντοπίστε το μήνυμα που θέλετε να διαβάσετε στο φάκελο "Αλληλογραφία".
 2. Κάντε διπλό κλικ στο μήνυμα για να το ανοίξετε ή επιλέξτε το μήνυμα και κατόπιν πατήστε ENTER.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Τα μηνύματα που δεν έχουν διαβαστεί εμφανίζονται με έντονη γραφή. Για να επισημάνετε ένα μήνυμα ως «Αναγνωσμένο» χωρίς να το ανοίξετε, επιλέξτε το μήνυμα και πατήστε CTRL+Q (για να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση CTRL+Q στο Internet Explorer 7, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις Γρήγορες Καρτέλες). Μπορείτε να κάνετε επίσης δεξί κλικ στο μήνυμα και στη συνέχεια, να επιλέξετε Σήμανση ως αναγνωσμένου  Σήμανση ως αναγνωσμένου στο μενού. Για να επισημάνετε ένα μήνυμα ως μη αναγνωσμένο, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σήμανση ως μη αναγνωσμένου  Σήμανση ως μη αναγνωσμένου στο μενού ή επισημάνετε το μήνυμα και στη συνέχεια, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+U στο πληκτρολόγιο.

Όταν ανοίγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εμφανίζεται στη φόρμα ανάγνωσης μηνύματος. Η φόρμα ανάγνωσης μηνύματος και το παράθυρο ανάγνωσης εμφανίζουν τις παρακάτω πληροφορίες στην επικεφαλίδα του μηνύματος:

Θέμα   Το θέμα του μηνύματος.

Σπουδαιότητα  Το επίπεδο σπουδαιότητας του μηνύματος, εάν έχει οριστεί ως "Χαμηλή" ή "Υψηλή".

Από   Το όνομα ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα ή του οργανισμού.

Αποστολή  Η ημερομηνία και η ώρα αποστολής του μηνύματος.

Προς  Τα ονόματα ή οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βασικών παραληπτών.

Κοιν.  Τα ονόματα ή οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών για την κοινοποίηση.

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα ονόματα στις γραμμές Από, Προς και Κοιν.. Κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε όνομα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο άτομο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξιό κλικ σε οποιοδήποτε όνομα για να εμφανίσετε ένα μενού που σας επιτρέπει:

Προβολή βασικών πληροφοριών επαφής για το συγκεκριμένο άτομο.

Προσθήκη του ατόμου στις Επαφές σας.

Αναζήτηση των ιδιοτήτων για το συγκεκριμένο άτομο.

Εφαρμογή ρυθμίσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως προσθήκη του ατόμου στη λίστα Ασφαλείς αποστολείς και παραλήπτες.

 

Κλείσιμο μηνύματος

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Κλείσιμο μηνύματος Για να κλείσετε ένα ανοικτό μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στην κορυφή της φόρμας μηνύματος ή πατήστε το πλήκτρο ESC.

Δημιουργία μηνύματος

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Μπορείτε να δημιουργείτε μηνύματα στη φόρμα "Νέο μήνυμα". Πρόκειται για την ίδια φόρμα που χρησιμοποιείται για την απάντηση ή την προώθηση μηνυμάτων.

 

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα νέο μήνυμα;

 1. Σε οποιονδήποτε φάκελο αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία Δημιουργία ή πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+N στο πληκτρολόγιο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα ενώ προβάλλετε το βιβλίο διευθύνσεων. Στη γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ στο κουμπί Βιβλίο διευθύνσεων Βιβλίο διευθύνσεων και έπειτα χρησιμοποιήστε το πλαίσιο κειμένου αναζήτησης για να βρείτε το πρόσωπο ή την ομάδα, όπου θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα. Κάντε δεξιό κλικ στο όνομα παραλήπτη στη λίστα και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία μηνύματος Δημιουργία μηνύματος.
 2. Καταχωρήστε τους παραλήπτες που θέλετε στις γραμμές Προς και Κοιν..
 3. Πληκτρολογήστε ένα θέμα.
 4. Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας στο κύριο σώμα μηνύματος.
 5. Αφού ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση του μηνύματος, κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή Αποστολή ή πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων ALT+S για να στείλετε το μήνυμα.

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

 • Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα, οι πληροφορίες στις επικεφαλίδες ("Προς", "Από" και "Θέμα") συμπληρώνονται αυτόματα. Κατά την προώθηση ενός μηνύματος, το πεδίο Προς πρέπει να συμπληρωθεί από εσάς. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο θέμα Απάντηση ή προώθηση μηνύματος.
 • Κατά τη δημιουργία ενός μηνύματος, μπορείτε να ορίσετε τη μορφή του μηνύματος ως HTML ή Απλό κείμενο χρησιμοποιώντας τη λίστα στην κορυφή της φόρμας μηνύματος. Εάν επιλέξετε μορφή HTML, εμφανίζεται μια γραμμή εργαλείων μορφοποίησης πάνω από το κύριο σώμα του μηνύματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά ολόκληρου του μηνύματος ή επιλεγμένων τμημάτων του. Εκτός από τις προεπιλεγμένες επιλογές μορφοποίησης, μπορείτε να προσθέσετε επιλογές στη γραμμή εργαλείων, κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσαρμογή Προσαρμογή στο τέλος της γραμμής εργαλείων μορφοποίησης και επιλέγοντας στη συνέχεια, το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή που θέλετε να προσθέσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση μηνυμάτων, ανατρέξτε στο θέμα Μορφοποίηση μηνυμάτων.

Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες στη γραμμή εργαλείων, κατά τη δημιουργία ενός μηνύματος.

 

Κουμπί "Μορφοποίηση"

Περιγραφή
Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως διακριτή διαγραφή Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως διακριτή διαγραφή.
Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο αριστερό περιθώριο Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο αριστερό περιθώριο.
Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο κέντρο Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο κέντρο της φόρμας μηνύματος.
Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο δεξιό περιθώριο Στοίχιση του επιλεγμένου κειμένου στο δεξιό περιθώριο.
Δημιουργία αριθμημένης λίστας Δημιουργία αριθμημένης λίστας (κείμενο από αριστερά προς τα δεξιά).
Δημιουργία αριθμημένης λίστας Δημιουργία αριθμημένης λίστας (κείμενο από δεξιά προς τα αριστερά).
Δημιουργία λίστας με κουκκίδες Δημιουργία λίστας με κουκκίδες (κείμενο από αριστερά προς τα δεξιά).
Δημιουργία λίστας με κουκκίδες Δημιουργία λίστας με κουκκίδες (κείμενο από δεξιά προς τα αριστερά).
Μείωση της εσοχής του κειμένου Μείωση της εσοχής του κειμένου (κείμενο από αριστερά προς τα δεξιά).
Μείωση της εσοχής του κειμένου Μείωση της εσοχής του κειμένου (κείμενο από δεξιά προς τα αριστερά).
Αύξηση της εσοχής του κειμένου Αύξηση της εσοχής του κειμένου (κείμενο από αριστερά προς τα δεξιά).
Αύξηση της εσοχής του κειμένου Αύξηση της εσοχής του κειμένου (κείμενο από δεξιά προς τα αριστερά).
Κατάργηση της μορφοποίησης από το επιλεγμένο κείμενο Κατάργηση της μορφοποίησης από το επιλεγμένο κείμενο.
Εισαγωγή οριζόντιας γραμμής κατά μήκος της σελίδας Εισαγωγή οριζόντιας γραμμής κατά μήκος της σελίδας.
Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας.
Επανάληψη της τελευταίας ενέργειας Επανάληψη της τελευταίας ενέργειας.
Προσθήκη υπερ-σύνδεσης που συσχετίζεται με το επιλεγμένο κείμενο Προσθήκη υπερ-σύνδεσης που συσχετίζεται με το επιλεγμένο κείμενο.
Κατάργηση υπερ-σύνδεσης που συσχετίζεται με το επιλεγμένο κείμενο Κατάργηση υπερ-σύνδεσης που συσχετίζεται με το επιλεγμένο κείμενο.
Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως εκθέτης Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως εκθέτης.
Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως δείκτης Μορφοποίηση του επιλεγμένου κειμένου ως δείκτης.
Αρχή του κειμένου από το αριστερό περιθώριο και κατεύθυνση προς τα δεξιά Αρχή του κειμένου από το αριστερό περιθώριο και κατεύθυνση προς τα δεξιά (από αριστερά προς τα δεξιά).
Αρχή του κειμένου από το δεξιό περιθώριο και κατεύθυνση προς τα αριστερά Αρχή του κειμένου από το δεξιό περιθώριο και κατεύθυνση προς τα αριστερά (από δεξιά προς τα αριστερά).
Επέκταση του μενού επιλογών μορφοποίησης Επέκταση του μενού επιλογών μορφοποίησης.

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…