Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

settings

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την ρύθμιση των εφαρμογών διαχείρισης ηλεκτρονικών μηνυμάτων (Email clients).

Έχουμε προσπαθήσει να καλύψουμε όλες τις πιθανές εφαρμογές σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

 


 

Ρυθμίσεις για το Outlook 2003

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Ανοίγουμε το Outlook 2003.

Αν ο οδηγός εκκίνησης του Outlook 2003 εμφανιστεί αυτόματα, στην πρώτη σελίδα του επιλέξτε Επόμενο. Στη συνέχεια, στη σελίδα Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οδηγού, επιλέξτε ξανά Επόμενο για να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν ο οδηγός εκκίνησης του Outlook 2003 δεν εμφανιστεί, στη γραμμή μενού του Outlook 2003 κάνουμε κλικ στο μενού Αρχείο. Έπειτα, πάνω από το κουμπί Ρυθμίσεις λογαριασμού, κάνουμε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού. Μας εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο.

outlook2003_01

 

Επιλέγουμε Προσθήκη νέου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πατάμε Επόμενο.

outlook2003_03

 

Στο Τύπος διακομιστή επιλέγουμε POP3 και πατάμε Επόμενο. Στην επόμενη οθόνη πρέπει να ορίσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας, όπως περιγράφεται παρακάτω. 

outlook2003_05

 

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας όπως το υπόδειγμα:

Το όνομά σας: (καταχωρούμε το ονοματεπώνυμό μας)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: είναι ο λογαριασμός που σας έδωσε η Περιφέρεια και είναι της μορφής  to_onoma_sas @peda.gr

Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3): pod51007.outlook.com

Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP): ο διακομιστής που σας έχει δώσει ο πάροχος της σύνδεσής σας στο internet (π.χ. smtp.hol.gr)

Όνομα χρήστη: καταχωρούμε ξανά το λογαριασμό που έχει τη μορφή to_onoma_sas @peda.gr

Κωδικός πρόσβασης: καταχωρούμε τον κωδικό πρόσβασης όπως μας έχει δωθεί από το διαχειριστή.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχουμε αλλάξει το κωδικό μας, μέσα από τη σελίδα του email (www.outlook.com)  θα πρέπει να τον αλλάξουμε και εδώ.  Θα μας εμφανίζει σχετικό μήνυμα.

 Αντιγράφουμε από το Τμήμα Στοιχεία Χρήστη  -> Το όνομά σας: ........ (επιλέγουμε και πατάμε το Control + C) και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί Περισσότερες ρυθμίσεις... .

Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται στην καρτέλα Γενικά πάμε στο πεδίο Λογαριασμός αλληλογραφίας και κάνουμε επικόλληση (πατάμε το Control + V) το όνομά μας.

Ακολούθως πατάμε στην καρτέλα Για προχωρημένους

Επιλέγουμε το Για αυτόν το διακομιστή απαιτείται κρυπτογραφημένη σύνδεση (SSL). Στη συνέχεια πατάμε ΟΚ. Και ακολούθως Επόμενο.

outlook2003_09

  

Στην επόμενη οθόνη πατάμε Τέλος.

outlook2003_12

 

Ο Λογαριασμός μας είναι έτοιμος.

 

Ρύθμιση του MAC Mail (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για Mac OS X

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Ρύθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Mac OS X

Η σύνδεση του Mail for Mac OS X με τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σύνδεσης POP3 ή IMAP4. Αυτά τα βήματα αφορούν το Mail 3.3 for Mac OS X.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Mail for Mac OS X για πρόσβαση POP3 ή IMAP4 στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

1.       Ανοίξτε το Mail και κάντε ένα από τα εξής:

 • Αν δεν έχετε ρυθμίσει ποτέ κάποιον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Mail, εμφανίζεται η σελίδα Καλωσορίσατε στο Mail. Μεταβείτε στο βήμα 2.
 • Αν έχετε ήδη ρυθμίσει λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Mail, στο μενού Αλληλογραφία επιλέξτε Προτιμήσεις. Στην καρτέλα Λογαριασμοί, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στο κάτω μέρος του παραθύρου περιήγησης για να ανοίξει το παράθυρο Προσθήκη λογαριασμού.

2.       Στο παράθυρο Καλωσορίσατε στο Mail ή Προσθήκη λογαριασμού:

§         Στο πλαίσιο Ονοματεπώνυμο, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να βλέπουν οι παραλήπτες των μηνυμάτων σας (Συνήθως το Ονοματεπώνυμο).

§         Στο πλαίσιο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογήστε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (to_onoma_sas @ peda.gr).

§         Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Outlook Web App και, έπειτα, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

3.       Στο παράθυρο Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας, καταχωρήστε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Δίπλα στο πεδίο Τύπος λογαριασμού, επιλέξτε POP ή IMAP. Το IMAP υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.
 • Στο πλαίσιο Περιγραφή, πληκτρολογήστε ένα όνομα που θα σας θυμίζει τη χρήση για την οποία θέλετε αυτόν τον λογαριασμό.
 • Στο πλαίσιο Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας, πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή POP3 που είναι pod51000.outlook.com..
 • Στο πλαίσιο Όνομα χρήστη, πληκτρολογήστε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (to_onoma_sas @ peda.gr).
 • Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του προσωπικού σας λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν δεν εμφανίζεται ήδη σε αυτό το πεδίο.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια. Το Mail θα κάνει δοκιμή της σύνδεσης με το διακομιστή εισερχομένων χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

4.       Στο παράθυρο Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας, κάντε τα ακόλουθα:

 • Στο πλαίσιο Περιγραφή, πληκτρολογήστε το όνομα αυτού του διακομιστή αλληλογραφίας, για παράδειγμα "Διακομιστής αποστολών Outlook".
 • Στο πλαίσιο Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας, πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή SMTP. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος του διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), ανατρέξτε στην ενότητα "Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;", παρακάτω.
 • Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου Να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτός ο διακομιστής.
 • Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Να χρησιμοποιηθεί έλεγχος ταυτότητας. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που πληκτρολογήσατε για το διακομιστή εισερχομένων θα εμφανιστούν στα πλαίσια κειμένου Όνομα χρήστη και Κωδικός πρόσβασης. Αυτές οι τιμές είναι ίδιες για το διακομιστή εξερχομένων. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια. Το Mail θα κάνει δοκιμή της σύνδεσης με το διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

5.       Αν χρησιμοποιείτε IMAP4, στο πεδίο Σύνοψη λογαριασμού κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία.

6.       Εάν χρησιμοποιείτε POP3, συνιστάται να ρυθμίσετε το πρόγραμμα-πελάτη που χρησιμοποιείτε, ώστε να διατηρεί στο διακομιστή ένα αντίγραφο των μηνυμάτων που ανακτάτε στον τοπικό υπολογιστή. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας και από άλλα προγράμματα αλληλογραφίας. Για να παραμένει στο διακομιστή ένα αντίγραφο αυτών των μηνυμάτων, κάντε τα εξής:

 • Στο πλαίσιο Σύνοψη λογαριασμού καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Σύνδεση του λογαριασμού και στη συνέχεια επιλέξτε Δημιουργία.
 • Στο Mail, στο μενού Αλληλογραφία, επιλέξτε Προτιμήσεις.
 • Στην καρτέλα Λογαριασμοί, στο παράθυρο περιήγησης, επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε.
 • Στο δεξιό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους.
 • Αποεπιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Κατάργηση αντιγράφου από το διακομιστή μετά την ανάκτηση ενός μηνύματος και κλείστε το παράθυρο Λογαριασμοί.

7.       Εάν δεν θέλετε να διατηρεί το Mail ένα αντίγραφο των μηνυμάτων σας στο διακομιστή, επιλέξτε το πλαίσιο Σύνδεση του λογαριασμού και, έπειτα, επιλέξτε Δημιουργία.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Πριν από τη ρύθμιση ενός προγράμματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας POP3 ή IMAP4, πρέπει να έχετε τις ρυθμίσεις διακομιστή POP3, IMAP4 και SMTP.

 

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή, συνδεθείτε στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Outlook Web App (www.outlook.com). Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο ερωτηματικό της Βοήθειας και έπειτα επιλέξτε Πληροφορίες.

Το όνομα διακομιστή POP3 ή IMAP4 και άλλες ρυθμίσεις που ίσως χρειαστεί να πληκτρολογήσετε, εμφανίζονται στη σελίδα Πληροφορίες, στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση POP ή Εξωτερική ρύθμιση IMAP. Το όνομα του διακομιστή SMTP και οι άλλες ρυθμίσεις εμφανίζονται στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση SMTP.

 

Εάν χρησιμοποιείτε POP και στη σελίδα Πληροφορίες εμφανίζονται τα εξής:

Εξωτερική ρύθμιση POP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 995

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

το όνομα του διακομιστή POP3 πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

Εξωτερική ρύθμιση IMAP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 993

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

το όνομα του διακομιστή IMAP πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

Εξωτερική ρύθμιση SMTP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 587

Μέθοδος κρυπτογράφησης: TLS

το όνομα του διακομιστή SMTP πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

 

·         Αν δεν γνωρίζετε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε POP3 ή IMAP4, συνιστάται να προτιμήσετε το πρωτόκολλο IMAP4 επειδή υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.

·         Αν η πρόσβαση στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται μέσω της τοποθεσίας outlook.com στο Web, χρειάζεστε το Windows Live ID που σας εκχώρησε ο διαχειριστής, καθώς και τον κωδικό πρόσβασής σας. Ο λογαριασμός Windows Live ID είναι επίσης η κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και περιλαμβάνει το όνομα του τομέα, για παράδειγμα admin@peda.gr.

·         Αν το Mail δεν συνδέεται, ίσως πρέπει να επαληθεύσετε ότι έχει ρυθμιστεί για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση ασφαλείας SSL (Secure Sockets Layer). Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να επαληθεύσετε ότι το Mail έχει ρυθμιστεί για χρήση της ρύθμισης SSL:

 1. Στο Mail, επιλέξτε Αλληλογραφία > Προτιμήσεις >Λογαριασμοί.
 2. Στην καρτέλα Λογαριασμοί, επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους.
 3. Στην καρτέλα Για προχωρημένους:

§         Βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η επιλογή Χρήση SSL.

§         Βεβαιωθείτε ότι η τιμή στο πεδίο Θύρα είναι 993, εάν χρησιμοποιείτε IMAP4. Η τιμή στο πεδίο Θύρα πρέπει να είναι 995 εάν χρησιμοποιείτε POP3.

§         Βεβαιωθείτε ότι στο πεδίο Έλεγχος ταυτότητας έχει γίνει η επιλογή "Κωδικός πρόσβασης".

§         Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο κειμένου Όνομα τομέα είναι κενό.

 1. Στην καρτέλα Πληροφορίες λογαριασμού:

§         Στην ενότητα Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η επιλογή Να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτός ο διακομιστής.

§         Στην ενότητα Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και έπειτα επιλέξτε Επεξεργασία λίστας διακομιστών > Για προχωρημένους.

§         Στην ενότητα Θύρα διακομιστή, βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η επιλογή Χρήση Secure Sockets Layer (SSL).

§         Βεβαιωθείτε ότι η τιμή στο πεδίο Θύρα διακομιστή είναι 25.

§         Στην ενότητα Έλεγχος ταυτότητας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Κωδικός πρόσβασης και έπειτα κάντε κλικ στο OK.

 

Ρύθμιση του Outlook 2007

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Ρυθμίσεις για το Outlook 2007

Στη γραμμή εργαλείων του Outlook 2007 κάνουμε κλικ στην καρτέλα Αρχείο.

Έπειτα, πάνω από το κουμπί Ρυθμίσεις λογαριασμού, κάνουμε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού.

outlook2007_01

 

Στη παραπάνω οθόνη επιλέγουμε Microsoft Exchange, POP3, IMAP ή HTTP και πατάμε Επόμενο.

Επιλέγουμε το πλαίσιο Μη αυτόματη διαμόρφωση ρυθμίσεων διακομιστή ή πρόσθετων τύπων διακομιστή και πατάμε Επόμενο.

outlook2007_03

 

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας όπως το υπόδειγμα:

outlook2007_05

 

Το όνομά σας: (καταχωρούμε το ονοματεπώνυμό μας)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: είναι ο λογαριασμός που σας έδωσε η Περιφέρεια και είναι της μορφής  to_onoma_sas @peda.gr

Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3): pod51007.outlook.com

Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP): ο διακομιστής που σας έχει δώσει ο πάροχος της σύνδεσής σας στο internet (π.χ. smtp.hol.gr)

Όνομα χρήστη: καταχωρούμε ξανά το λογαριασμό που έχει τη μορφή to_onoma_sas @peda.gr

Κωδικός πρόσβασης: καταχωρούμε τον κωδικό πρόσβασης όπως μας έχει δοθεί από το διαχειριστή.

Σημείωση: Στην περίπτωση που έχουμε αλλάξει το κωδικό μας, μέσα από τη σελίδα του email (www.outlook.com)  θα πρέπει να τον αλλάξουμε και εδώ.  Θα μας εμφανίζει σχετικό μήνυμα.

 

Επιλέγουμε το πλαίσιο Απομνημόνευση κωδικού.

Αντιγράφουμε από το Τμήμα Στοιχεία Χρήστη  -> Το όνομά σας: ........ (επιλέγουμε και πατάμε το Control + C) και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί Περισσότερες ρυθμίσεις... .

 

Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται στην καρτέλα Γενικά πάμε στο πεδίο Λογαριασμός αλληλογραφίας και κάνουμε επικόλληση το όνομά μας.

outlook2007_08

Ακολούθως πατάμε στην καρτέλα Για προχωρημένους.

outlook2007_09

Επιλέγουμε το Για αυτόν το διακομιστή απαιτείται κρυπτογραφημένη σύνδεση (SSL). Στη συνέχεια πατάμε ΟΚ. Και ακολούθως Επόμενο.

 

Ρύθμιση του Windows Live Mail

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

Ρύθμιση του Windows Live Mail

Μπορείτε να συνδέσετε το Windows Live Mail με τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας δυνατότητα σύνδεσης POP3 ή IMAP4.

 

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Windows Live Mail για πρόσβαση στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

1.       Ανοίξτε το Windows Live Mail. Ενδέχεται να ξεκινήσει ένας οδηγός την πρώτη φορά που το ανοίγετε. Εάν ο οδηγός δεν εκτελεστεί την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το πρόγραμμα, ενεργήστε ως εξής:

§          Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

§          Στη σελίδα Λογαριασμοί, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

§          Στη σελίδα Προσθήκη λογαριασμού, επιλέξτε Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια επιλέξτε Επόμενο.

2.       Στη σελίδα Προσθήκη λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε τα εξής:

§          Στο πλαίσιο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

§          Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν θέλετε το Windows Mail να θυμάται τον κωδικό πρόσβασής σας, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης.

§          Στο πλαίσιο Εμφανιζόμενο όνομα, πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας.

§          Επιλέξτε Μη αυτόματη διαμόρφωση των ρυθμίσεων διακομιστή για το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο.

3.       Στην επόμενη σελίδα του οδηγού, στην ενότητα Πληροφορίες διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας, κάντε τα εξής:

§          Στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Ο διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας είναι διακομιστής <type>, επιλέξτε IMAP ή POP3. Το IMAP υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.

§          Στην ενότητα Διακομιστής εισερχομένων, πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή POP3 ή IMAP4. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3 ή IMAP4), ανατρέξτε στην ενότητα "Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;", παρακάτω.

§          Επιλέξτε Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση (SSL).

§          Στην ενότητα Σύνδεση με, βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η επιλογή Έλεγχος ταυτότητας απλού κειμένου.

§          Στο πεδίο Αναγνωριστικό σύνδεσης (εάν είναι διαφορετικό από την ηλ. διεύθυνση):, πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

4.       Στην περιοχή Πληροφορίες διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας, κάντε τα εξής:

§          Στην ενότητα Διακομιστής εξερχομένων, πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή SMTP. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος του διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), ανατρέξτε στην ενότητα "Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;", παρακάτω.

§          Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση (SSL).

§          Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Ο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας απαιτεί έλεγχο ταυτότητας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο.

§          Στη σελίδα Οι ρυθμίσεις του νέου λογαριασμού σας ολοκληρώθηκαν, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

§          Στη σελίδα Λογαριασμοί, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.

§          Αν χρησιμοποιείτε IMAP4 και εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Εμφάνιση/απόκρυψη φακέλων IMAP, χρησιμοποιήστε το περιβάλλον εργασίας χρήστη του Windows Live Mail για να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να συγχρονίσετε μεταξύ του διακομιστή και του τοπικού υπολογιστή. Έπειτα, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

§          Πριν από τη ρύθμιση ενός προγράμματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας POP3 ή IMAP4, πρέπει να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή POP3, IMAP4 και SMTP.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας POP ή IMAP που χρησιμοποιείτε.

 

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή, συνδεθείτε στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Outlook Web App. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο ερωτηματικό της Βοήθειας και έπειτα επιλέξτε Πληροφορίες. Το όνομα διακομιστή POP3 ή IMAP4 και άλλες ρυθμίσεις που ίσως χρειαστεί να πληκτρολογήσετε, εμφανίζονται στη σελίδα Πληροφορίες, στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση POP ή Εξωτερική ρύθμιση IMAP. Το όνομα του διακομιστή SMTP και οι άλλες ρυθμίσεις εμφανίζονται στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση SMTP.

Σημαντικό: Οι παρακάτω ρυθμίσεις δίνονται ως παραδείγματα: Πρέπει να αναζητήσετε τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τον δικό σας διακομιστή.

 

Εάν χρησιμοποιείτε POP και στη σελίδα Πληροφορίες εμφανίζονται τα εξής:

Εξωτερική ρύθμιση POP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 995

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

το όνομα του διακομιστή POP3 πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

Εξωτερική ρύθμιση IMAP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 993

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

το όνομα του διακομιστή IMAP πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

Εξωτερική ρύθμιση SMTP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 587

Μέθοδος κρυπτογράφησης: TLS

το όνομα του διακομιστή SMTP πρέπει να οριστεί σε pod51007.outlook.com

 

Σημείωση: Σημειώστε τις ρυθμίσεις του διακομιστή για την περίπτωση που τις χρειαστείτε ξανά στο μέλλον.

§          Αν δεν γνωρίζετε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε POP3 ή IMAP4, συνιστάται να προτιμήσετε το πρωτόκολλο IMAP4 επειδή υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.

§          Αν η πρόσβαση στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γίνεται μέσω της τοποθεσίας outlook.com στο Web, χρειάζεστε το Windows Live ID που σας εκχώρησε ο διαχειριστής, καθώς και τον κωδικό πρόσβασής σας. Το Windows Live ID είναι επίσης η κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και περιλαμβάνει το όνομα τομέα, για παράδειγμα admin@peda.gr

§          Αν το Windows Live Mail δεν συνδέεται αφού ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία, ίσως χρειάζεται να επιβεβαιώσετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας τα ακόλουθα:

o         Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

o         Στη σελίδα Λογαριασμοί, επιλέξτε το λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

o         Στη σελίδα Ιδιότητες του λογαριασμού σας, στην καρτέλα Διακομιστές, βεβαιωθείτε ότι έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή Σύνδεση με έλεγχο ταυτότητας με απλό κείμενο.

§          Αν χρησιμοποιείτε IMAP, το Windows Mail θα διατηρεί πάντοτε ένα αντίγραφο των μηνυμάτων στο διακομιστή, αφού λάβετε ένα αντίγραφο στον τοπικό υπολογιστή. Αν χρησιμοποιείτε POP3, το Windows Mail θα διατηρεί ένα αντίγραφο των μηνυμάτων στο διακομιστή από προεπιλογή. Αν χρησιμοποιείτε POP3, μπορείτε να ρυθμίσετε το Windows Live Mail ώστε να διαγράφει το αντίγραφο των μηνυμάτων από το διακομιστή όταν τα ανακτήσετε στον τοπικό υπολογιστή. Είναι χρήσιμο να διατηρείτε ένα αντίγραφο των μηνυμάτων στο διακομιστή, επειδή σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας και από κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα αλληλογραφίας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το Windows Live Mail ώστε να καταργεί το αντίγραφο από το διακομιστή, ως εξής:

o         Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

o         Στη σελίδα Λογαριασμοί, επιλέξτε το λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

o         Στη σελίδα Ιδιότητες του λογαριασμού σας, στην ενότητα Παράδοση της καρτέλας Για προχωρημένους, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή Διατήρηση αντιγράφου μηνυμάτων στο διακομιστή.

Ρύθμιση του Windows Mail / Αλληλογραφία των Windows

 • Γονική Κατηγορία: Ηλεκρονικές Υπηρεσίες

 

Ρύθμιση του Windows Mail (Αλληλογραφία των Windows)

Μπορείτε να συνδέσετε το Windows Mail για Windows Vista με τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας δυνατότητα σύνδεσης POP3 ή IMAP4.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Windows Mail για πρόσβαση στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

1.       Ξεκινήστε το Windows Mail. Ο Οδηγός σύνδεσης στο Internet εκτελείται την πρώτη φορά που το ανοίγετε. Εάν ο Οδηγός σύνδεσης στο Internet δεν εκτελεστεί την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το πρόγραμμα, ενεργήστε ως εξής:

§          Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

§          Στο παράθυρο διαλόγου Λογαριασμοί Internet, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

§          Στη σελίδα Επιλογή τύπου λογαριασμού, επιλέξτε Λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια επιλέξτε Επόμενο.

2.       Στη σελίδα Το όνομά σας, πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας στο πλαίσιο Εμφανιζόμενο όνομα.

3.       Στη σελίδα Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Internet, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο Διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου και στη συνέχεια επιλέξτε Επόμενο.

4.       Στη σελίδα Ρύθμιση διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Τύπος διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας, επιλέξτε IMAP ή POP3. Συνιστάται να προτιμήσετε τον τύπο IMAP επειδή υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες. Κάντε τα εξής:

§          Στην ενότητα Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3 ή IMAP), πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή IMAP ή POP. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3 ή IMAP4), ανατρέξτε στην ενότητα "Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;", παρακάτω.

5.       Στην ενότητα Όνομα διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), πληκτρολογήστε το όνομα του διακομιστή SMTP. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης του ονόματος του διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), ανατρέξτε στην ενότητα "Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;", παρακάτω.

6.       Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας απαιτεί έλεγχο ταυτότητας και στη συνέχεια επιλέξτε Επόμενο.

7.       Στη σελίδα Στοιχεία σύνδεσης για αλληλογραφία Internet, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν θέλετε το Windows Mail να θυμάται τον κωδικό πρόσβασής σας, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης. Αφού εισαγάγετε αυτές τις πληροφορίες, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

8.       Στη σελίδα Συγχαρητήρια, επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πλαίσια ελέγχου και, έπειτα, πατήστε Τέλος.

§          Αν χρησιμοποιείτε IMAP4, το κείμενο στο πλαίσιο ελέγχου είναι Να μην γίνει λήψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και των φακέλων μου αυτήν τη στιγμή.

§          Αν χρησιμοποιείτε POP3, το κείμενο στο πλαίσιο ελέγχου είναι Να μην γίνει λήψη της ηλεκτρονικής μου αλληλογραφίας αυτήν τη στιγμή.

9.       Στη σελίδα Λογαριασμοί Internet, στην περιοχή Αλληλογραφία, επιλέξτε τον λογαριασμό που μόλις ρυθμίσατε και έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Σημείωση: Για να ανοίξετε τη σελίδα Λογαριασμοί Internet, στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

10.    Στη σελίδα Ιδιότητες του λογαριασμού σας, κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους και έπειτα κάντε τα εξής:

§          Στην ενότητα Αριθμοί θυρών διακομιστή, στο στοιχείο Εξερχόμενη αλληλογραφία (SMTP), επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση (SSL).

§          Στην ενότητα Εισερχόμενη αλληλογραφία (IMAP) ή Εισερχόμενη αλληλογραφία (POP3), επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Αυτός ο διακομιστής απαιτεί ασφαλή σύνδεση (SSL).

§          Αν χρησιμοποιείτε POP3, καλό είναι να ρυθμίσετε το πρόγραμμα-πελάτη που χρησιμοποιείτε ώστε να διατηρεί στο διακομιστή ένα αντίγραφο των μηνυμάτων που ανακτάτε στον τοπικό υπολογιστή. Για να γίνει αυτό, στην περιοχή Παράδοση, επιλέξτε Διατήρηση αντιγράφου μηνυμάτων στο διακομιστή. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας και από άλλα προγράμματα αλληλογραφίας.

§          Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή και έπειτα στο κουμπί OK.

11.    Στη σελίδα Λογαριασμοί Internet, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.

12.    Αν χρησιμοποιείτε IMAP4, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ρωτά εάν θέλετε να κάνετε λήψη φακέλων από το διακομιστή αλληλογραφίας που προσθέσατε. Κάντε κλικ στην επιλογή Ναι. Χρησιμοποιήστε το περιβάλλον εργασίας Windows Mail για να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να συγχρονίσετε μεταξύ του διακομιστή και του τοπικού υπολογιστή και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

§          Πριν από τη ρύθμιση ενός προγράμματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας POP3 ή IMAP4, πρέπει να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή POP3, IMAP4 και SMTP.

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις διακομιστή, συνδεθείτε στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το Outlook Web App. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο ερωτηματικό της Βοήθειας και έπειτα επιλέξτε Πληροφορίες. Το όνομα διακομιστή POP3 ή IMAP4 και άλλες ρυθμίσεις που ίσως χρειαστεί να πληκτρολογήσετε, εμφανίζονται στη σελίδα Πληροφορίες, στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση POP ή Εξωτερική ρύθμιση IMAP. Το όνομα του διακομιστή SMTP και οι άλλες ρυθμίσεις εμφανίζονται στην ενότητα Εξωτερική ρύθμιση SMTP.

Σημαντικό: Οι παρακάτω ρυθμίσεις δίνονται ως παραδείγματα: Πρέπει να αναζητήσετε τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τον δικό σας διακομιστή.

 

Εάν χρησιμοποιείτε POP και στη σελίδα Πληροφορίες εμφανίζονται τα εξής:

Εξωτερική ρύθμιση POP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 995

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

Εξωτερική ρύθμιση IMAP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 993

Μέθοδος κρυπτογράφησης: SSL

Εξωτερική ρύθμιση SMTP:

Όνομα διακομιστή: pod51007.outlook.com

Θύρα: 587

Μέθοδος κρυπτογράφησης: TLS

 

Σημείωση: Σημειώστε τις ρυθμίσεις του διακομιστή για την περίπτωση που τις χρειαστείτε ξανά στο μέλλον.

§          Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Windows Mail, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της Βοήθειας που παρέχεται με το Windows Mail.

§          Αν δεν γνωρίζετε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε POP3 ή IMAP4, συνιστάται να προτιμήσετε το πρωτόκολλο IMAP4 επειδή υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.

§          Αν η πρόσβαση στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου γίνεται μέσω της τοποθεσίας outlook.com στο Web, χρειάζεστε το Live ID που σας εκχώρησε ο διαχειριστής, καθώς και τον κωδικό πρόσβασής σας. Το Windows Live ID είναι επίσης η κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιλαμβάνει το όνομα του τομέα, για παράδειγμα admin@peda.gr

§          Αν το Windows Mail δεν συνδέεται αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ίσως χρειάζεται να επιβεβαιώσετε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας τα ακόλουθα:

§          Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.

§          Στη σελίδα Λογαριασμοί Internet, επιλέξτε το λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

§          Στη σελίδα Ιδιότητες του λογαριασμού σας, στην καρτέλα Διακομιστές, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Σύνδεση με ασφαλή έλεγχο ταυτότητας μέσω κωδικού πρόσβασης.

 

 

 

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…