Ενήλικο Στέλεχος

Είμαι Λυκόπουλο

Ερασιτεχνικές Ασχολίες

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες

Κάθε Λυκόπουλο, αφού δώσει, την Υπόσχεση του και ανάλογα με τις προσωπικές του ικανότητες και κλίσεις μπορεί, μετά από ενασχόληση σε ένα η περισσότερα αντικείμενα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΧΟΛΙΩΝ, να παρουσιάσει δείγματα της εργασίας του στους Βαθμοφόρους και στα άλλα παιδιά της Αγέλης του. Αν αυτά κριθούν ικανοποιητικά του αναγνωρίζεται η προσωπική δημιουργία στο σχετικό αντικείμενο και του απονέμεται ειδικό βεβαιωτικό. Συγκεντρώνοντας το Λυκόπουλο τρία (3) ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΑ σε διαφορετικά αντικείμενα του ίδιου ΤΟΜΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, του απονέμεται το αντίστοιχο Διακριτικό, που φέρει στη στολή του.

Είμαι Ανιχνευτής

Πρόοδος Ανιχνευτών

 26

Κάθε Ανιχνευτής με την ενεργή συμβολή του στο πρόγραμμα δράσεων της Κ.Α. ακολουθώντας το πρόγραμμα προόδου επιτυγχάνει τα παρακάτω οφέλη:
• Ανακάλυψη δυνατοτήτων, βελτίωση των πνευματικών και φυσικών ικανοτήτων, καθώς και η απόκτηση γνώσεων.
• Αναπτύσσει προοδευτικά, με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του, τα σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, ψυχικά και ηθικά χαρακτηριστικά του με τρόπο ευχάριστο και χρήσιμο στα πλαίσια του Ανιχνευτικού Προγράμματος.

Η Στολή

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η στολή κάθε τμήματος καθώς και μία σχετική εικόνα για να ξέρετε που ράβεται κάθε σήμα.

Είμαι Βαθμοφόρος

Φάκελοι Κατασκηνώσεων

Από το σημείο αυτό μπορείτε να μεταφορτώσετε τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή φακέλου κατασκήνωσης

tdx word2 Φάκελος Κατασκήνωσης
tdx word2 Ποσοτολόγιο Τροφίμων – Διαιτολόγιο Κατασκήνωσης
icon acrobat

Κανονισμός: Ασφαλείας και Διοικητικών θεμάτων Προσκοπικών δράσεων

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο συμπληρωμένος φάκελος, θα πρέπει να υποβληθεί πέντε (5) εβδομάδες ΠΡΙΝ από την ημερομηνία έναρξης της υποβαλλόμενης κατασκήνωσης

Μετά τη συμπλήρωση του φακέλου, θα παρακαλούσαμε να αποστείλετε ένα αντίγραφο (σε ηλεκτρονική μορφή) στο διαχειριστή της ιστοσελίδας αυτής προκειμένου να προβεί στην ανάρτηση της .

 

Χρήσιμο Υλικό

Βαθμοφόροι σε όλη την Ελλάδα που μοιράζονται την δίψα για δουλειά, αναγνωρίζουν την ανάγκη για καλή και συνεχή ενημέρωση.

Μετά από χρόνια έρευνας και συλλογής CD σχολών καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό αρχείο με το απαραίτητο υλικό για κάθε βαθμοφόρο ανεξαρτήτου κλιμακίου. Παραθέτουμε παρακάτω τα πλέον απαραίτητα ή χρήσιμα για την υλοποίηση του Προσκοπικού έργου.

Πολλά από τα έντυπα που θα βρείτε παρακάτω αποτελούν προσωπική δουλειά βαθμοφόρων με μεράκι, οι οποίοι δυστυχώς δεν μνημονεύονται, και όχι ίσως επίσημα έντυπα του Σ.Ε.Π. αλλά για να βρίσκονται εδώ σίγουρα εμείς τα θεωρούμε χρήσιμα.

 

 

Κανονισμοί

Οι Κανονισμοί του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων είναι τα κείμενα που καθορίζουν τους όρους και τον τρόπο με τον οποίον παίζουμε το Προσκοπικό παιχνίδι σε όλες της γειτονιές της Ελλάδας και σε όλες τις εκφράσεις της δραστηριότητάς μας, ως Ενήλικα αλλά και ως ανήλικα Μέλη.

Οι Κανονισμοί απορρέουν από τον Οργανισμό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που είναι το κείμενο με το οποίο αναγνωρίζει η Ελληνική Πολιτεία τις Αρχές του Προσκοπισμού, όπως καθορίζονται από την παγκόσμια διακήρυξη των Αρχών του Προσκοπισμού και τις αποφάσεις των Οργάνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

 

Slideshow

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus. Fusce egestas, augue in fermentum euismod, quam ante mattis lorem, a tempor ipsum mi sed elit.

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…