Ενήλικο Στέλεχος

book_lykopoula001

Τι Θα βρεις στο βιβλιαράκι αυτό

 • Μπέιντεν Πάουελ, ο Πρώτος Πρόσκοπος
 • Τι είναι τα Λυκόπουλα
 • Γιατί σε λένε Λυκόπουλο
 • Ο Προσκοπισμός στον Κόσμο
 • Ο Προσκοπισμός στην Ελλάδα
 • Η Στολή σου
 • Τα Σήματα και η σημασία τους
 • Η Αγέλη
 • Η Εξάδα
 • Ο Πρώτος και ο Δεύτερος της Εξάδας
 • Οι Γερόλυκοι
 • Το Σύστημα Προσκόπων
 • Ο Κύκλος της Αγέλης
 • Το Μηνιαίο θέμα
 • Ο Χαιρετισμός των Λυκοπούλων
 • Ο Νόμος των Λυκοπούλων
 • Η Καλή Πράξη
 • Το Ρητό των Λυκοπούλων 
 • Η Ζωή σου στην Αγέλη
 • Τα Στάδια Προόδου των Λυκοπούλων
 • θέλεις να γίνεις πραγματικά Λυκόπουλο;
 • Η Υπόσχεση
 • Το Πρώτο Αστέρι
 • Το Δεύτερο Αστέρι
 • Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες
 • Ο Χρυσός Λύκος
 • Οι Κατασκηνώσεις
 • Η Ανάβαση στην Ομάδα Προσκόπων

book_lykopoula002

 

Γεια χαρά σου Λυκόπουλο!

Καλωσόρισες στη συντροφιά μας!

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου θα σε καθοδηγήσει στα πρώτα σου βήματα στην Αγέλη των Λυκοπούλων και θα σου κρατήσει ευχάριστη παρέα στα κυνήγια σου.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του θα βρεις ένα σωρό χρήσιμα πράγματα που θα σου λύσουν πολλές απορίες και θα σε βοηθήσουν να χαρείς την προσκοπική ζωή.

 • Το έγραψαν για σένα οι Γερόλυκοι:
 • Τηλέμαχος Γκαζιάνης
 • Μιχάλης Σιδερίδης
 • Νίκος Χαραλαμπόπουλος

book_lykopoula003

 

book_lykopoula006 Μπέιντεν Πάουελ, ο πρώτος πρόσκοπος

book_lykopoula007Υπάρχουν σ' όλο τον κόσμο πολλά εκατομμύρια πρόσκοποι που φορούν την ίδια στολή μ' εσένα, παίζουν τα ίδια παιχνίδια, τραγουδούν τα ίδια τραγούδια και ακολουθούν τον ίδιο Νόμο. Οσο κι αν αυτό σου φαίνεται σήμερα φυσικό, πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχή όλα άρχισαν πολύ σιγά και κανένας δεν φανταζόταν ότι ο Προσκοπισμός θα γινόταν το αγαπημένο παιχνίδι τόσων παιδιών.

Το 1907, ένας Άγγλος στρατηγός που έζησε πολλά χρόνια στην Ασία και την Αφρική και κατάλαβε ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα αν τους δείξουν εμπιστοσύνη, οργάνωσε μια κατασκήνωση στο Μπράουνσι για 20 παιδιά. Στην εποχή εκείνη, αυτό ήταν πολύ πρωτότυπο, είχε μεγάλη επιτυχία και ήταν το πρώτο βήμα για την ίδρυση του Προσκοπισμού που από τότε απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Ο Άγγλος αυτός στρατηγός που γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 22 Φεβρουαρίου του 1857 και έγινε ο πρώτος Πρόσκοπος, λεγόταν Μπέϊτεν Πάουελ

Οι πρόσκοποι τον λένε μεταξύ τους Β.Ρ. (Μπι-Πι) και στο πρόσωπο του αναγνωρίζουν τον άνθρωπο που έμαθε σε εκατομμύρια παιδιά να χαμογελούν αδελφωμένα.

Εγραψε πολλά βιβλία για να βοηθήσει όσους τον ακολούθησαν και το 1910 οργάνωσε προσκοπισμό και για τα κορίτσια, τον Οδηγισμό.

Ο Αρχηγός σου και οι άλλοι Γερόλυκοι μπορούν να σου διηγηθούν πολλές όμορφες ιστορίες από τη ζωή του Μπείτεν Πάουελ και τις προσπάθειες του για την εξάπλωση του Προσκοπισμού.

Τι λες; Δεν τους ρωτάς;

 

Τι είναι τα Λυκόπουλα

Τα Λυκόπουλα, τα μικρά αδέλφια των Προσκόπων, δεν είναι τίποτα άλλο από μια χαρούμενη παρέα αγοριών και κοριτσιών, από 7 έως 11 χρόνων, που μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα στην Αγέλη για να παίξουν χαρούμενα παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να μαστορέψουν, να συζητήσουν, να κάνουν εκδρομές και να ζήσουν χίλιες δυο περιπέτειες απ' αυτές που σίγουρα θα έχεις ονειρευτεί να ζήσεις.

Στην Αγέλη θα κάνεις πολλούς καλούς φίλους και με την καθοδήγηση του Ακέλα και των άλλων Γερόλυκων θα μάθεις πολλά χρήσιμα πράγματα για να εξυπηρετείς τον εαυτό σου και να βοηθάς με προθυμία τους άλλους.

book_lykopoula008

 

Γιατί σε λένε Λυκόπουλο

Ο Ράντιαν Κϊπλιγκ, ένας Άγγλος συγγραφέας και ποιητής, έγραψε μια πολύ όμορφη ιστορία, Το Βιβλίο της Ζούγκλας". Ο Μόγλη, όταν ήταν μωρό, εγκαταλείφθηκε στο δάσος του Σιονί και ανατράφηκε από μια οικογένεια λύκων. Ζώντας με τ' άλλα λυκόπουλα στην αγέλη, έμαθε ένα σωρό μυστικά για να κυνηγάει στα μονοπάτια της ζούγκλας.

book_lykopoula009Ο Ακέλας ο αρχηγός της αγέλης, η Μπαλού η γριά αρκούδα, ο Μπαγκήρας ο μαύρος πάνθηρας, ο Κάα ο βόας, ακόμα και ο κακός κουτσός τίγρης, ο Σηρ Χαν, δίδαξαν με τον τρόπο τους στον Μόγλη όλα τα μυστικά αυτού του θαυμάσιου κόσμου και τον έμαθαν να σέβεται το Νόμο της Ζούγκλας για να ακολουθεί πάντα το σωστό μονοπάτι.

Ο Μπέϊτεν Πάουελ, ο ιδρυτής του προσκοπισμού, αγάπησε πολύ την ιστορία αυτή και την διηγήθηκε στα πρώτα Λυκόπουλα που άρχισαν να παίζουν και να οργανώνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τον τρόπο ζωής της Αγέλης του Σιονί που ανέθρεψε τον Μόγλη.

Αν θέλεις να διαβάσεις όλες τις περιπέτειες του Μόγλη, ζήτησε από τους γονείς σου ή τον Αρχηγό σου να σου πουν που θα μπορέσεις να βρεις Το Βιβλίο της Ζούγκλας" ή δανείσου το από τη βιβλιοθήκη της Αγέλης.

Είμαι σίγουρος ότι θα περάσεις πολύ ευχάριστα πλάι στο Μόγλη και τους συντρόφους του.

 

Ο Προσκοπισμός στον Κόσμο

Υπάρχουν περίπου 26 εκατομμύρια Πρόσκοποι και Οδηγοί σε 120 χώρες του κόσμου.

book_lykopoula010 

Ο Προσκοπισμός στην Ελλάδα

book_lykopoula011Ο Προσκοπισμός στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1910 από τον καθηγητή της Σωματικής Αγωγής Αθανάσιο Λευκαδίτη. Σ' ένα ταξίδι του στο Λονδίνο είδε στο δρόμο ένα πρόσκοπο και τον ρώτησε τι είναι. Ένα παιδί που είναι έτοιμο να βοηθήσει τους άλλους και να κάνει μια καλή πράξη" απάντησε αμέσως ο μικρός. Αυτό ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η Προσκοπική Κίνηση στην πατρίδα μας.

Τα Λυκόπουλα, ύστερα από αρκετές προσπάθειες, ξεκίνησαν το 1931 στην 3η Ομάδα Αθηνών και αμέσως καινούργιες Αγέλες ξεπετάχτηκαν στις μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις. Σήμερα, το μονοπάτι είναι γερά χαραγμένο και το ακολουθούν χέρι-χέρι χιλιάδες παιδιά.

 

Η Στολή σου

book_lykopoula012Τα Λυκόπουλα, για να γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και για να ξεχωρίζουν από τα άλλα παιδιά, φορούν τη δική τους στολή κάθε φορά που η Αγέλη έχει συγκέντρωση.

Η στολή του Λυκόπουλου έχει πράσινο τσόχινο σκούφο με 6 κίτρινες ρίγες, γαλάζιο μαντήλι, καφέ μακριές κάλτσες με κίτρινες φούντες και κοντό καφέ παντελόνι για τα αγόρια ή καφέ φούστα για τα κορίτσια.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι είτε φοράς τη στολή σου είτε όχι, ανήκεις πια στη μεγάλη οικογένεια των Λυκοπούλων.

 

Τα Σήματα και η σημασία τους

θα έχεις παρατηρήσει ότι το πουκάμισο των Λυκοπούλων έχει μερικά σήματα που το καθένα έχει και διαφορετική σημασία. Ρίξε μια προσεκτική ματιά για να καταλάβεις που μπαίνει το καθένα και τι θέλει να πει.

book_lykopoula013

  

Η Αγέλη

Η οικογένεια των Λύκων είναι πολύ ενωμένη. Γονείς και παιδιά παίζουν μαζί, κυνηγούν στο δάσος, βοηθούν ο ένας τον άλλον και χαίρονται τη συντροφιά.

Έτσι ακριβώς και η δική σου Αγέλη είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια όπου Γερόλυκοι και Λυκόπουλα περνούν μαζί ευχάριστες στιγμές με οδηγό το Νόμο και την Υπόσχεση.

Η Αγέλη σου, για να ξεχωρίζει από τις άλλες, έχει το δικό της όνομα που δηλώνει ποια είναι και σε ποια περιοχή Βρίσκεται.

π.χ. 2η Αγέλη Λυκοπούλων Βύρωνα

Επίσης, έχει τη δική της κραυγή που τη λένε δυνατά όλα τα Λυκόπουλα μαζεμένα γύρω από τον Ακέλα, το δικό της τραγούδι και τις δικές της παραδόσεις.

Ζήτησε από τους Γερόλυκους να σου πουν το όνομα της Αγέλης σου και σου μάθουν την κραυγή και το τραγούδι της.

book_lykopoula014

 

Το όνομα της Αγέλης μου ..............................................................................

Η κραυγή της Αγέλης μου ..............................................................................

............................................................................................................................

Το τραγούδι της Αγέλης μου ..........................................................................

............................................................................................................................

............................................................................................................................

 

Η Εξάδα

Η Αγέλη, για να ζει καλύτερα τις περιπέτειες και τα κυνήγια της, χωρίζεται σε μικρότερες συντροφιές από 5 έως 8 παιδιά που λέγονται Εξάδες. Κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα που δεν είναι απαραίτητα ίδιος με το δικό σου. Όλα όμως τα λυκόπουλα της Εξάδας γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, είναι φίλοι, βοηθούν το ένα το άλλο και αποτελούν μια χαρούμενη παρέα.

Κάθε Εξάδα έχει:

 • Ένα χρώμα λύκου για όνομα (σταχτεροί, καφετιοί, μαυριδεροί, ασπριδεροί, πιτσιλωτοί...)
 • Τον Πρώτο (ή την Πρώτη) και τον Δεύτερο (ή την Δεύτερη) που τους διαλέγουν τα λυκόπουλα.
 • Την κραυγή της
 • Το τραγούδι της
 • Μια γωνιά στην Αγέλη που τη διακοσμεί όπως θέλει
 • Άλμπουμ φωτογραφιών, βιβλία τραγουδιών, κασελάκι με εργαλεία, ημερολόγιο .... 

book_lykopoula015Το όνομα της Εξάδας μου ............................................................................

Τα παιδιά της Εξάδας μου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο)

1. .............................................................................................

2. .............................................................................................

3. .............................................................................................

4. .............................................................................................

5. .............................................................................................

6. .............................................................................................

Το τραγούδι της Εξάδας μου .............................................

.................................................................................................

.................................................................................................

Η κραυγή της Εξάδας μου .....................................................................................................

....................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................

 

Ο Πρώτος και ο Δεύτερος της Εξάδας

Κάθε Εξάδα έχει επικεφαλής ένα Λυκόπουλο που λέγεται Πρώτος (ή Πρώτη) και ένα άλλο που το αντικαθιστά όταν λείπει και λέγεται Δεύτερος (ή Δεύτερη).

Τον Πρώτο και τον Δεύτερο τους διαλέγουν κάθε χρόνο τα παιδιά της Εξάδας μεταξύ τους.

Ο Πρώτος και ο Δεύτερος:

 • είναι τα πιο τακτικά Λυκόπουλα
 • τους έχουν όλοι εμπιστοσύνη
 • είναι καλοί φίλοι με τα παιδιά της Εξάδας
 • ξέρουν καλά την κραυγή και το τραγούδι της Εξάδας
 • προσπαθούν περισσότερο απ' όλους να συμμετέχουν στη ζωή της Αγέλης και εμψυχώνουν την Εξάδα να κάνει το ίδιο
 • έχουν πάρει το Πρώτο Αστέρι
 • τηρούν πάντοτε το Νόμο και την Υπόσχεση

Έγινα Δεύτερος της Εξάδας στις .....................................

Έγινα Πρώτος της Εξάδας στις   .....................................

 

book_lykopoula016Ο Πρώτος και ο Δεύτερος της Εξάδας φορούν πάνω από τη δεξιά τσέπη της στολής τους ένα σήμα και έτσι μπορείς εύκολα να τους ξεχωρίζεις.

book_lykopoula017

 

 

 

 

 

 

 

Οι Γερόλυκοι

Κάθε Αγέλη λύκων έχει το δικό της αρχηγό που την καθοδηγεί στα κυνήγια της, φροντίζει για την ασφάλεια της και είναι ο πιο δυνατός και ο πιο σοφός μέσα στο κοπάδι. Κοντά σ' αυτόν υπάρχουν και άλλοι έμπειροι λύκοι, οι γερόλυκοι όπως τους λέμε, που έμαθαν πολλά απ' τη ζωή στο δάσος και βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα λυκόπουλα να πάνε μπροστά.

Έτσι ακριβώς και η Αγέλη σου έχει τον δικό της Αρχηγό, τον Ακέλα, και Υπαρχηγούς, τους Γερόλυκους, που στέκονται δίπλα σου κάθε στιγμή και είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν σε ότι ζητήσεις.

Κοντά τους θα μάθεις τα μυστικά του Δάσους, παιχνίδια, τραγούδια, αλλά και πως να εξυπηρετείς τον εαυτό σου και τους άλλους. Θα ζήσεις μαζί τους ένα σωρό περιπέτειες που θα σε ενθουσιάσουν και θα τις θυμάσαι αργότερα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και νοσταλγία.

Οι Γερόλυκο» είναι φίλοι σου, μέσα και έξω από την Αγέλη, μπορείς να τους εμπιστεύεσαι και να συζητάς χωρίς δισταγμό μαζί τους οτιδήποτε.

Γερόλυκοι δεν είναι μόνον ο Ακέλας και οι Υπαρχηγοί της Αγέλης. Είναι όλοι οι μεγαλύτεροι από σένα, οι γονείς σου, οι ιερείς, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και συγγενείς της οικογένειας. Ξέρουν καλά τη ζωή και μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Κάθε Λυκόπουλο σέβεται τους Γερόλυκους και ακούει με προσοχή αυτά που έχουν να τους πουν.

Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο του Ακέλα μου

................................................................................................................................

Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο των Γερόλυκων

1. ...........................................................................................................................

2. ...........................................................................................................................

3. ...........................................................................................................................

4. ...........................................................................................................................

 

Το Σύστημα Προσκόπων

Η Αγέλη των Λυκοπούλων, η Ομάδα των Προσκόπων και η Κοινότητα των Ανιχνευτών λέγονται Τμήματα και αποτελούν μαζί ένα Σύστημα Προσκόπων. Κάθε Σύστημα έχει το δικό του όνομα, τη δική του κραυγή, το δικό του τραγούδι και τις δικές του παραδόσεις. Το Σύστημα το βοηθούν η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης που αποτελείται από γονείς και φίλους και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων που αποτελείται από τους παλιούς προσκόπους του Συστήματος.

Όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις Πρόσκοπος και μετά Ανιχνευτής. Αργότερα, μπορείς να γίνεις κι εσύ Γερόλυκος, να βοηθήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης ή την Ένωση Παλαιών Προσκόπων

 

Το Σύστημά μου είναι το ................................................................................................

Ο Αρχηγός Συστήματος ονομάζεται   ...........................................................................

Ζήτησε από τον Ακέλα σου να σου μάθει την κραυγή και το τραγούδι του Συστήματος.

 

book_lykopoula018 

Ο Κύκλος της Αγέλης

Έχεις μια καλή ιδέα για το πρόγραμμα της Αγέλης, θέλεις να προτείνεις ένα καινούργιο παιχνίδι, έχεις κάτι ετοιμάσει για να το παρουσιάσεις σε όλα τα Λυκόπουλα... θέλεις να πεις τη γνώμη σου και να τη συζητήσεις με άλλους... Όλα αυτά μπορούν να γίνουν στον ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ. Λυκόπουλα και Γερόλυκοι, από καιρό σε καιρό, κάθονται μαζί και εξετάζουν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αγέλη. Αφού ακούσεις προσεκτικά τι έχουν να πουν οι άλλοι, μπορείς κι εσύ να πάρεις το λόγο και να πεις την άποψη σου.

Στον Κύκλο Αγέλης μπορείς επίσης:

 • να προτείνεις το επόμενο Μηνιαίο θέμα
 • να πεις ιδέες για το πρόγραμμα (παιχνίδια, δράσεις, χειροτεχνίες)
 • να προτείνεις μια εκδρομή, ένα περίπατο
 • να παρουσιάσεις μια εργασία που έκανες

Στον Κύκλο Αγέλης το κάθε Λυκόπουλο σέβεται τη γνώμη του άλλου και βοηθά να γίνει αυτό που αποφασίζουν όλοι.

 

book_lykopoula019

 

Το Μηνιαίο θέμα

Το Μηνιαίο θέμα είναι η μεγάλη περιπέτεια που θα ζήσουν τα Λυκόπουλα για ένα μήνα ή και περισσότερο. Όλα τα παιχνίδια, τα τραγούδια, οι χειροτεχνίες, οι παρουσιάσεις, όλες οι ερασιτεχνικές ασχολίες και οι δραστηριότητες της Αγέλης θα είναι έτσι διαλεγμένες από τους Γερόλυκους και τα Λυκόπουλα ώστε να κάνουν τις συγκεντρώσεις πιο ενδιαφέρουσες.

Κάθε Μηνιαίο θέμα έχει το δικό του τίτλο, η Αγέλη διακοσμείται ανάλογα και μια μεγάλη αφίσα με σχετικές φωτογραφίες, ιδέες και ζωγραφιές μπαίνει στον τοίχο.

Για να έχει επιτυχία το Μηνιαίο θέμα και να ευχαριστηθούν περισσότερο τα Λυκόπουλα, θα πρέπει το κάθε παιδί να δείξει τον καλύτερο εαυτό του, να προσπαθήσει όσο γίνεται πιο πολύ να συμμετέχει στις περιπέτειες της Αγέλης και να παίξει καλά το δικό του ρόλο βοηθώντας και τους άλλους με οδηγό το Νόμο και την Υπόσχεση.

Σε κάθε Μηνιαίο θέμα γίνονται δυο-τρεις συγκεντρώσεις στη Φωλιά, μια εκδρομή η περίπατος και μια συγκέντρωση που είναι αφιερωμένη σε ένα ειδικό Θέμα.

Μπορείς κι εσύ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, να δώσεις τη δική σου γνώμη και ιδέα για το Μηνιαίο θέμα που θα σου άρεσε να ζήσει η Αγέλη. Περιπέτειες στο Διάστημα, Μαζί με τον Ρομπέν των Δασών, Στα ίχνη των Πειρατών, Ολυμπιακοί Αγώνες και χίλια δυο άλλα μπορούν να πραγματοποιηθούν αρκεί να το θέλεις.

Δεν έχεις παρά να το πεις στον Κύκλο Αγέλης ή στους Γερόλυκους και η επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα.

Σκέψου λοιπόν από τώρα τι θα προτείνεις την άλλη φορά.

 

book_lykopoula021

Ο χαιρετισμός των Λυκοπούλων

Τα Λυκόπουλα όταν συναντιούνται χαιρετιούνται μεταξύ τους.

Χαιρετούν επίσης τη σημαία κατά την έπαρση και την υποστολή, τους Γερόλυκους και κάθε άλλον που ανήκει στη μεγάλη προσκοπική οικογένεια για να εκδηλώσουν την αγάπη, τη φιλία και τον σεβασμό τους.

Όταν χαιρετάς να σηκώνεις το δεξί σου χέρι με τα τρία δάχτυλα του χεριού τεντωμένα, ενώ ο αντίχειρας και ο μικρός διπλώνουν και ενώνονται από κάτω με την παλάμη προς τα εμπρός.

Τον χαιρετισμό αυτόν, τον χρησιμοποιούν όλοι οι πρόσκοποι του κόσμου.

Όταν φοράς καπέλο, ακουμπάς τα τεντωμένα δάχτυλα στο καπέλο σου.

Τα τρία τεντωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τα τρία μέρη της υπόσχεσης του Λυκόπουλου.

Το μεγάλο δάχτυλο που σκεπάζει το μικρό, συμβολίζει το Λυκόπουλο που βοηθά και προστατεύει τα άλλα Λυκόπουλα.

 

Ο Νόμος των Λυκοπούλων

Οι Λύκοι μπορούν να ζουν σαν μια οικογένεια γιατί ακολουθούν ορισμένους κανόνες στο κυνήγι, στις εκδηλώσεις τους, στη ζωή τους. Στην Αγέλη για παράδειγμα, ο πιο δυνατός δεν τα βάζει ποτέ με τον πιο αδύνατο ή νεαρό.

Στα κυνήγια κάθε λύκος έχει τη θέση του και το ρόλο του που δεν τον εγκαταλείπει ποτέ.

Ο Νόμος σε βοηθά να ζεις σαν Λυκόπουλο.

Η Αγέλη είναι μια οικογένεια λύκων. Έχει το Νόμο της που τον γνωρίζουν και τον σέβονται όλοι.

"Χωρίς Νόμο, δεν είμαστε πια ελεύθερος Λαός".

book_lykopoula022

 

Η Καλή Πράξη

Έχεις σκεφθεί πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλό; Πολλά πράγματα θα διορθωνόντουσαν και οι άνθρωποι θα ήτανε περισσότερο ευτυχισμένοι.

Σαν Λυκόπουλο που είσαι, μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου κάνοντας κάθε μέρα μια καλή πράξη, όπως άλλωστε λέει και ο Νόμος μας.

Μια Καλή Πράξη την ημέρα = 365 Καλές Πράξεις το χρόνο!

Μη φανταστείς ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι πολύ μεγάλο. Και τα πιο απλά πράγματα, όταν γίνονται με αγάπη, έχουν σπουδαία αποτελέσματα και μπορούν να χαρίζουν το χαμόγελο της ευτυχίας. Άρχισε από σήμερα να κρατάς το "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΞΗΣ" όπου κάθε μέρα θα σημειώνεις τι έκανες. Πρότεινε και στ' άλλα παιδιά της Εξάδας σου να κάνουν το ίδιο.

book_lykopoula023Να μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις:

 • Πλύνε τα πιάτα μετά το φαγητό.
 • Γυάλισε τα παπούτσια της οικογένειας.
 • Βοήθησε στη λειτουργία της εκκλησίας.
 • Φύτεψε ένα δέντρο.
 • Βοήθησε το συμμαθητή σου στα μαθήματα.
 • Βάψε τα παγκάκια της Αγέλης.
 • Βοήθησε τον γείτονα στα ψώνια.

Μην αφήνεις ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Κάθε Καλή Πράξη που θα κάνεις θα σε φέρνει πιο κοντά στους γύρω σου και στον θεό.

 

Το Ρητό των Λυκοπούλων

Είναι πολύ σημαντικό στην οικογένεια των λύκων να βοηθά ο ένας τον άλλον. Με τον τρόπο αυτό η Αγέλη πηγαίνει μπροστά και όλοι νοιώθουν ευχαριστημένοι για την προσφορά τους.

Σαν Λυκόπουλο κι εσύ, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να προσφέρεις με προθυμία τη βοήθεια σου όπου χρειαστεί. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου το Ρητό των Λυκοπούλων και να προσπαθείς να το εφαρμόζεις σε κάθε στιγμή: πάντα πρόθυμος για το καλό θα ακούσεις πολλές φορές τον Ακέλα σου να φωνάζει δυνατά "Πάντα, πάντα, πάντα!". Όλα τα Λυκόπουλα τότε, όπου και να βρίσκονται, τρέχουν αμέσως κοντά του απαντώντας δυνατά "Πάντα!" και έχοντας στο μυαλό τους ότι θα είναι

"Πάντα πρόθυμα για το καλό".

book_lykopoula024

 

Η Ζωή σου στην Αγέλη

Τα Λυκόπουλα, πριν αρχίσουν να κυνηγούν με το υπόλοιπο κοπάδι και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην οικογένεια των Λύκων, έχουν πολλά να μάθουν: πως να μην χάνονται στο Δάσος, πως ν' αποφεύγουν τις κακοτοπιές, πως να σέβονται το Νόμο της Αγέλης, πως να βοηθούν και να προστατεύουν τους πιο αδύνατους και νεαρούς.

Έτσι κι εσύ, πριν γίνεις Πρόσκοπος, παίζοντας και συμμετέχοντας στη ζωή της Αγέλης, μπορείς σιγά-σιγά να μάθεις πολλά και να γίνεις χρήσιμος για τον εαυτό σου και τους γύρω σου, έτοιμος να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου όπου χρειαστεί.

Τα στάδια αυτά προόδου της συμμετοχής σου στη ζωή της Αγέλης είναι:

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ - ΤΟ Α' ΑΣΤΕΡΙ - ΤΟ Β' ΑΣΤΕΡΙ - Ο ΧΡΥΣΟΣ ΛΥΚΟΣ

Στις παρακάτω σελίδες θα βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για να καταλάβεις τι είναι το καθένα από αυτά.

 

Τα Στάδια Προόδου των Λυκοπούλων

book_lykopoula025ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Για να δώσεις τη Λυκοπουλική σου Υπόσχεση πρέπει να πάρεις μέρος σε ένα ολόκληρο Μηνιαίο θέμα, να συμμετάσχεις σε μια εκδρομή ή περίπατο Αγέλης, να γνωρίζεις τι είναι Λυκόπουλα, το χαιρετισμό των Λυκοπούλων, το Νόμο, το Ρητό και την Υπόσχεση.

 

book_lykopoula026ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Για να πάρεις το Πρώτο σου Αστέρι, πρέπει να παρακολουθήσεις 3 ολόκληρα Μηνιαία θέματα από την ημέρα που έδωσες την Υπόσχεση σου ή να συμμετάσχεις στην κατασκήνωση Αγέλης,

 

 

book_lykopoula027ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ

Για να πάρεις το Δεύτερο Αστέρι, πρέπει να παρακολουθήσεις 6 ολόκληρα Μηνιαία θέματα από την φορά που πήρες το Πρώτο σου Αστέρι ή να συμμετάσχεις στην κατασκήνωση Αγέλης,

 

book_lykopoula028ΧΡΥΣΟΣ ΛΥΚΟΣ

Για να πάρεις το Χρυσό Λύκο, πρέπει να έχεις το Δεύτερο Αστέρι και να έχεις ένα Βεβαιωτικό Αναγνώρισης Προσπάθειας σε Ερασιτεχνική Ασχολία από ΚΑΘΕ Τομέα Ενδιαφέροντος. Ο Χρυσός Λύκος απονέμεται 6 μήνες πριν γίνεις Πρόσκοπος.

 

θέλεις πραγματικά να γίνεις Λυκόπουλο;

Καθώς η Λυκομάννα παίζει στη φωλιά και στο δάσος με τα λυκόπουλά της, τα μαθαίνει πως να ζουν σαν τους άλλους λύκους της Αγέλης για να τα θεωρούν όλοι σαν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Έτσι κι εσύ, μόλις ήρθες στην Αγέλη, άρχισες να μαθαίνεις και να αναγνωρίζεις τις συνήθειες και τους κανόνες των Λυκοπούλων. Τραγούδησες και έπαιξες μαζί με τους Γερόλυκους, άνοιξες τα μάτια και τα αυτιά σου σε ότι καινούργιο γινόταν. Έμαθες τι είναι Λυκόπουλά και πως να χαιρετάς, είσαι τακτικός στις συγκεντρώσεις, πήγες εκδρομή, έμαθες το Νόμο, την Υπόσχεση και το Ρητό των Λυκοπούλων.

Αν θέλεις να μείνεις στην Αγέλη και συμφωνείς με το Νόμο μας, ζήτησε να δώσεις μπροστά στη σημαία και την υπόλοιπη Αγέλη τη Λυκοπουλική σου Υπόσχεση.

 

Είσαι έτοιμος για την Υπόσχεση σου;

Κάθε φορά που θα πραγματοποιήσεις κάτι από τα παρακάτω, χρωμάτισε τις αντίστοιχες λυκοκεφαλές.

Όταν τις χρωματίσεις όλες, τότε θα είσαι έτοιμος να δύσεις τη λυκοπουλική σου υπόσχεση.

 • Συμμετείχα σε ένα ολόκληρο Μηνιαίο θέμα
 • Πήρα μέρος σε εκδρομή ή περίπατο Αγέλης
 • Γνωρίζω τι είναι τα Λυκόπουλα
 • Γνωρίζω τον χαιρετισμό των Λυκοπούλων
 • Γνωρίζω το Νόμο, το Ρητό και την Υπόσχεση

book_lykopoula029Όταν δώσεις την Υπόσχεση σου, ράψε στην αριστερή τσέπη της στολής σου το Σήμα Υπόσχεσης.

book_lykopoula030

 

Η Υπόσχεση

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Μπροστά στη Σημαία, τον Ακέλα και την υπόλοιπη Αγέλη, αποφάσισα να γίνω ένα πραγματικό Λυκόπουλο και να μπω στη μεγάλη οικογένεια των Προσκόπων.

 book_lykopoula0311

Ο θεός ας μου δίνει δύναμη να τηρώ για πάντα αυτό που υποσχέθηκα.

 

Το Πρώτο Αστέρι

Τώρα πια έδωσες την Υπόσχεση σου και θα αισθάνεσαι ασφαλώς ευχαριστημένος που ανήκεις στη μεγάλη Προσκοπική οικογένεια. Έκανες το πρώτο βήμα.

Τώρα μπορείς να αρχίσεις μια καινούργια προσπάθεια για να αποκτήσεις το ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΕΡΙ.

θα θυμάσαι ότι για να γίνει αυτό πρέπει να παρακολουθήσεις 3 ολόκληρα Μηνιαία θέματα από την ημέρα που έδωσες την Υπόσχεση σου ή να συμμετέχεις στην κατασκήνωση Αγέλης.

Στην προσπάθεια σου αυτή θα ζήσεις ένα σωρό περιπέτειες, θα μάθεις ενδιαφέροντα πράγματα, θ' αποκτήσεις καινούργιους φίλους και θ' αγαπήσεις περισσότερο τη λυκοπουλική ζωή.

 

Είσαι έτοιμος για το Πρώτο Αστέρι;

Κάθε φορά που μετά την Υπόσχεση σου παρακολούθησες ένα ολόκληρο Μηνιαίο θέμα, συμπλήρωσε τον τίτλο του και την ημερομηνία που τελείωσε.

Όταν συμπληρώσεις 3 Μηνιαία θέματα ή συμμετάσχεις στην κατασκήνωση Αγέλης, ο Ακέλας θα σου δώσει το Πρώτο σου Αστέρι που θα το ράψεις στη δεξιά τσέπη της στολής σου.

1ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΘΕΜΑ 2ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΘΕΜΑ 3ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΘΕΜΑ
ΤΙΤΛΟΣ
 
ΤΙΤΛΟΣ
 
ΤΙΤΛΟΣ
  
ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
   
ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
  
ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
  

 

Συμμετείχα στην κατασκήνωση Αγέλης που έγινε στ......................
από  .................    έως ............  

book_lykopoula026Ο Ακελας μου έδωσε το Πρώτο Αστέρι στις ................

        

Το Δεύτερο Αστέρι

Παίρνοντας το Πρώτο Αστέρι έχεις ανέβει ένα ακόμη σκαλοπάτι. Έμαθες πολλά και απόκτησες κι άλλες εμπειρίες. Είναι πια καιρός να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου για να αποκτήσεις το ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ και να μπορείς πιο αποτελεσματικά να τηρείς το Νόμο και την Υπόσχεση που έδωσες.

Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να παρακολουθήσεις 6 ολόκληρα Μηνιαία θέματα από τότε που απόκτησες το Πρώτο Αστέρι ή να συμμετάσχεις στην κατασκήνωση Αγέλης.

Κάθε Βήμα που θα κάνεις προς τα εμπρός θα σου δίνει την ευκαιρία να διαπιστώνεις πόσο όμορφο είναι να προσπαθείς να είσαι έτοιμος να απλώσεις το χέρι σου σε όποιον το χρειαστεί.

Το Δεύτερο Αστέρι θα σου θυμίζει ότι είσαι πια ένα Λυκόπουλο που μπορούν να του εμπιστευθούν την πρόοδο της Αγέλης.

 

Είσαι έτοιμος για το Δεύτερο Αστέρι;

Κάθε φορά που μετά το Πρώτο σου Αστέρι παρακολούθησες ένα ολόκληρο Μηνιαίο θέμα, συμπλήρωσε τον τίτλο του και την ημερομηνία που τελείωσε.

Όταν συμπληρώσεις 6 Μηνιαία θέματα ή συμμετάσχεις στην κατασκήνωση Αγέλης, ο Ακελας θα σου δώσει το Δεύτερο σου Αστέρι που θα το ράψεις στη δεξιά τσέπη της στολής σου, στη θέση του Πρώτου Αστεριού.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΘΕΜΑ 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 6ο
ΤΙΤΛΟΣ
ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
 

Συμμετείχα στην κατασκήνωση Αγέλης που έγινε στ ......................................................................

από  ..........................   έως ..........................

 

book_lykopoula027Ο Ακελας μου έδωσε το Δεύτερο Αστέρι στις ...........................

 

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες

Μόλις δώσεις την υπόσχεση σου, μπορείς να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουν, σε ενθουσιάζουν ή απλά σου κινούν την περιέργεια.

Στην Αγέλη των Λυκοπούλων υπάρχουν 114 διαφορετικά θέματα ή Ερασιτεχνικές Ασχολίες όπως τα λέμε, που ανάλογα με το περιεχόμενο τους ταξινομούνται σε πέντε μεγάλες κατηγορίες που λέγονται και Τομείς Ενδιαφέροντος:

 • Ζωή Υπαίθρου
 • Σωματική Αγωγή
 • Τεχνικές Δεξιότητες
 • Πνευματική Καλλιέργεια
 • Κοινωνική Συνεργασία

Η κάθε μια από τις 114 αυτές Ερασιτεχνικές Ασχολίες έχει πολλά να σου μάθει, αρκεί βέβαια να προσπαθήσεις να κάνεις κι εσύ μερικά πράγματα είτε επειδή θέλεις να έχεις την ευχαρίστηση της δημιουργίας και της ανακάλυψης είτε επειδή θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, την Εξάδα, την Αγέλη και τους γύρω σου.

book_lykopoula033 

Πως να διαλέξεις Ερασιτεχνική Ασχολία

Τώρα είσαι έτοιμος να διαλέξεις μια από τις 114 Ερασιτεχνικές Ασχολίες. Αποφάσισε πρώτα ποιος από τους 5 Τομείς Ενδιαφέροντος σου αρέσει περισσότερο κι από εκεί διάλεξε ένα από τα θέματα που προτείνονται:

 • 23 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Ζωής Υπαίθρου
 • 27 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Κοινωνικής Συνεργασίας
 • 23 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Τεχνικών Δεξιοτήτων
 • 15 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Σωματικής Αγωγής
 • 26 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Πνευματικής Καλλιέργειας

Γράψε στον πίνακα το όνομα της Ερασιτεχνικής Ασχολίας που διάλεξες στη σωστή στήλη του Τομέα Ενδιαφέροντος, π,χ.

ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ στη στήλη του Τομέα Κοινωνικής Συνεργασίας και την ημερομηνία που την άρχισες. Αργότερα θα συμπληρώσεις την ημερομηνία παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δουλειάς σου και πότε πήρες το Βεβαιωτικό Αναγνώρισης Προσπάθειας που θα σου απονείμουν.

Τώρα θα πρέπει βέβαια να ριχτείς στη δουλειά. Κάθε Ερασιτεχνική Ασχολία έχει τις δικές της απαιτήσεις. Πως να γίνεις Μάγειρας αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις ή πως να γίνεις Δημοσιογράφος αν δεν ξέρεις να παίρνεις συνεντεύξεις. Συνεννοήσου λοιπόν με τον Ακέλα σου τι πρέπει να κάνεις για την Ερασιτεχνική Ασχολία που διάλεξες και μέχρι πότε μπορείς να ολοκληρώσεις την προσπάθεια σου. Μην ξεχνάς ότι όλοι οι Γερόλυκοι είναι πρόθυμοι να σου λύσουν κάθε απορία και να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς.

Όταν είσαι έτοιμος, μπορείς να παρουσιάσεις τη δουλειά σου στον Κύκλο Αγέλης, σε μια συγκέντρωση, στην κατασκήνωση ή και στο σπίτι σου.

 

Διάλεξε τώρα κάτι καινούργιο!

Σ' ένα άλλο Τομέα Ενδιαφέροντος σε περιμένει σίγουρα κάτι ενδιαφέρον.

Διάλεξε τώρα μια καινούργια Ερασιτεχνική Ασχολία!

θα ανακαλύψεις καινούργιες δραστηριότητες, θα κάνεις καινούργιους φίλους, θα μάθεις πολλά πράγματα που θα βοηθήσουν τον εαυτό σου, την Εξάδα και την Αγέλη.

θα γίνεις έτσι ένα Λυκόπουλο ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ

 

Η Αναγνώριση Προσπάθειας

Με την παρουσίαση της δουλείας σου για την Ερασιτεχνική Ασχολία που διάλεξες, ολοκληρώθηκε και η προσπάθεια σου. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, ο Ακέλας θα σου απονείμει ένα Βεβαιωτικό Αναγνώρισης Προσπάθειας που θα έχει το διακριτικό του Τομέα Ενδιαφέροντος που ανήκει η Ερασιτεχνική αυτή Ασχολία:

 • Για τη Ζωή Υπαίθρου:                    Σκηνή
 • Για τη Σωματική Αγωγή:                 Αθλητής
 • Για τις Τεχνικές Δεξιότητες:           Οδοντωτοί τροχοί
 • Για την Πνευματική Καλλιέργεια:   Φλόγα
 • Για την Κοινωνική Συνεργασία :    Χειραψία

Με τη βοήθεια του πίνακα μπορείς εύκολα να παρακολουθείς την προσπάθεια σου στις Ερασιτεχνικές Ασχολίες και να αποφασίζεις τι θα κάνεις παρακάτω προσπαθώντας να διαλέγεις αντικείμενα από ΟΛΟΥΣ τους Τομείς Ενδιαφέροντος.

Μόλις πάρεις 3 Βεβαιωτικά από τον ΙΔΙΟ Τομέα Ενδιαφέροντος, μπορείς να ράψεις στο δεξί μανίκι της στολής σου το πάνινο διακριτικό του τομέα αυτού, π.χ.

book_lykopoula035

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επειδή είναι πολύ σπουδαίες, έχουν δικό τους διακριτικό που μπορείς να το ράψεις στο δεξί μανίκι της στολής σου, εφ' όσον βέβαια ασχοληθείς με επιτυχία με τα θέματα αυτά.

book_lykopoula036Προστασία Περιβάλλοντος

 

 

book_lykopoula037Πολιτιστική Κληρονομιά

 

 

 

 

book_lykopoula038Ερασιτεχνικές Ασχολίες Ζωής Υπαίθρου

Σε όλα τα Λυκόπουλα αρέσει πάρα πολύ να τριγυρνούν στα δάση, να χαίρονται τη θάλασσα και το βουνό, να θαυμάζουν τα δέντρα, τα φυτά και τα ζώα και να παρατηρούν τ' άστρα στις ήσυχες καλοκαιρινές νύχτες.

Αν αισθάνεσαι το ίδιο όμορφα κι εσύ κάθε φορά που βρίσκεσαι στην εξοχή ή την κατασκήνωση, διάλεξε μερικές από τις 23 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Ζωής Υπαίθρου και με τη βοήθεια των Γερόλυκων ανακάλυψε πόσο όμορφο είναι να ζει κανείς δίπλα στη Φύση.

01. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ            13. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

02. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑΣ

14. ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ
03. ΦΙΛΟΥ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

15. ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ

04. ΨΑΡΑ

16. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

05. ΓΕΩΡΓΟΥ 17. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
06. ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ 18. ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
07. ΦΙΛΟΥ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ 19. ΕΚΔΡΟΜΕΑ
08. ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 20. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ

09. ΖΩΟΤΕΧΝΙΑΣ

21. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ
10. ΦΙΛΟΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 22. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
11. ΦΙΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 23. ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
12. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

 

book_lykopoula039Ερασιτεχνικές Ασχολίες Κοινωνικής Συνεργασίας

Στις 27 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Κοινωνικής Συνεργασίας θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι ευχάριστος και χρήσιμος στο σπίτι, στην Αγέλη, στο σχολείο, στη γειτονιά.

θα σου είναι τότε πιο εύκολο να βοηθάς τον εαυτό σου και τους γύρω σου και να κάνεις κάθε μέρα μια καλή πράξη σύμφωνα με το Νόμο των Λυκοπούλων.

Με τη βοήθεια του Ακέλα σου, διάλεξε μερικές Ερασιτεχνικές Ασχολίες Κοινωνικής Συνεργασίας και κάνε τις Πράξη.

01. Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ 15. ΟΙΚΟΚΥΡΗ
02. ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 16. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
03. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 17. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
04. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 18. ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΑΣ
05. ΦΙΛΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ 19. ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
06. ΣΩΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ  20. ΒΟΗΘΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
07. ΚΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 21. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΥ
08. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ
09. ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΤΟ ΧΩΡΙΟ  23. ΨΥΧΑΓΩΓΟΥ
10. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 24. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΓΙΟΡΤΩΝ
11. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΛΗΣ 25. ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ
12. ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
13. ΞΕΝΑΓΟΥ 27. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
14. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

book_lykopoula040Ερασιτεχνικές Ασχολίες Τεχνικών Δεξιοτήτων

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες Τεχνικών Δεξιοτήτων είναι ένα κι ένα για μαστορέματα με εργαλεία, παραστάσεις κουκλοθέατρου και καραγκιόζη, δημιουργήματα με πηλό, χρώματα, μολύβια» αλλά και πειράματα στην κουζίνα με... φασολάδες και τούρτες.

Ρίξε μια ματιά στα 23 θέματα του Τομέα αυτού, διάλεξε ποια σε ενδιαφέρουν και.., καλά ξεμπερδέματα.

Μην ξεχνάς ότι οι Γερόλυκοι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς και να σου δείξουν καινούργια πράγματα.

01. ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗ 13. ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
02. ΣΚΑΠΑΝΙΚΗΣ 14. ΠΑΙΧΝΙΔΑ
03. ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗ 15. ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΥ
04. ΞΥΛΟΥΡΓΟΥ 16. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
05. ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ 17. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
06. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ 18. ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ
07. ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ 19. ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ

08. ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

20. ΚΑΛΑΘΟΠΛΕΚΤΙΚΗΣ - ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ
09. ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 21. ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ
10. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 22. ΡΑΠΤΙΚΗΣ
11. ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ 23. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ
12. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗ

 

book_lykopoula041

 

book_lykopoula042Ερασιτεχνικές Ασχολίες Σωματικής Αγωγής

Αν σου αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, το ποδήλατο, τα αθλήματα στίβου ή τα ομαδικά παιχνίδια, η γυμναστική και οι χοροί ή αν απλά σου αρέσει να παρακολουθείς την αθλητική κίνηση, τότε ανάμεσα στις 15 Ερασιτεχνικές Ασχολίες Σωματικής Αγωγής θα βρεις αυτό που θέλεις. Αν ήδη ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, πες το στον Ακέλα σου για να σου δώσει το σχετικό Βεβαιωτικό Αναγνώρισης Προσπάθειας.

01. ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ   

09. ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

02. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 10. ΦΙΛΑΘΛΟΥ
03. ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ 11. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
04. ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ 12. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
05. ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΥ 13. ΓΥΜΝΑΣΤΗ
06. ΥΓΙΕΙΝΗΣ 14. ΧΟΡΕΥΤΗ
07. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 15. ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
08. ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ

 

book_lykopoula043Ερασιτεχνικές Ασχολίες Πνευματικής Καλλιέργειας

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες Πνευματικής Καλλιέργειας θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να αναπτύξεις τη σκέψη σου, αλλά και να καλλιεργήσεις την ψυχή σου.

Ανάμεσα στα 26 διαφορετικά θέματα του Τομέα αυτού, θα βρεις ασφαλώς μερικά που να σου αρέσουν. Ζήτα από τον Ακέλα σου να σου πει λεπτομέρειες για το καθένα και ιδέες για να ξεκινήσεις.

01. ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥ 14. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
02. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

15. ΚΑΛΟΥ ΣΥΖΗΤΗΤΗ

03. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 16. ΜΟΥΣΙΚΟΥ
04. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 17. ΣΥΛΛΕΚΤΗ
05. ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ    18. ΑΦΗΓΗΤΗ
06. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

19. ΗΘΟΠΟΙΟΥ

07. ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 20. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ
08. ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 21. ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
09. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 22. ΦΙΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
10. ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ 23. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

11. ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

24. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ
12. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ 25. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
13. ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 26. ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

Οι Ερασιτεχνικές μου Ασχολίες 

book_lykopoula038 book_lykopoula039 book_lykopoula040 book_lykopoula042 book_lykopoula043

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ...................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ...................

 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

 

 

Οι Ερασιτεχνικές μου Ασχολίες 

book_lykopoula038 book_lykopoula039 book_lykopoula040 book_lykopoula042 book_lykopoula043

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ...................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ...................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις .................. 

Τι διάλεξα
.............................
Ασχολήθηκα
από ........ ως.......       

Πήρα Βεβαιωτικό
στις ..................

 

Ο Χρυσός Λύκος

Εδώ και πολύ καιρό συμμετέχεις με κέφι στις δραστηριότητες της Αγέλης και έμαθες καλά να εφαρμόζεις το Νόμο και την Υπόσχεση. Τώρα που πήρες το Δεύτερο Αστέρι, θα έχεις ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να γίνεις ένα ολοκληρωμένο Λυκόπουλο και ν' αποκτήσεις τον ΧΡΥΣΟ ΛΥΚΟ.

Για να γίνει αυτό, εκτός από το Δεύτερο Αστέρι, θα πρέπει να έχεις ασχοληθεί με επιτυχία με ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ερασιτεχνική Ασχολία από ΚΑΘΕ Τομέα Ενδιαφέροντος. Ρίξε μια ματιά στον πίνακα Οι Ερασιτεχνικές μου Ασχολίες" και αν δεις ότι σου λείπει Βεβαιωτικό από κάποιο Τομέα Ενδιαφέροντος, διάλεξε από εκεί ένα αντικείμενο Ερασιτεχνικής Ασχολίας και... καλή δουλειά. Μην ξεχνάς ότι ο Ακέλας σου και οι άλλοι Γερόλυκοι θα σε βοηθήσουν με ευχαρίστηση σε ότι χρειαστείς.

Ο Χρυσός Λύκος θα σου απονεμηθεί λίγο πριν γίνεις Πρόσκοπος και θα σου θυμίζει τις ευχάριστες στιγμές που πέρασες στην Αγέλη και τις επιτυχημένες προσπάθειες σου για να γίνεις ένα ΣΩΣΤΟ Λυκόπουλο.

 

Είσαι έτοιμος για τον Χρυσό Λύκο;

Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια απ' τις παρακάτω προϋποθέσεις, χρωμάτισε το αντίστοιχο καπέλο. Όταν τα χρωματίσεις όλα, ο Ακέλας θα σου απονείμει το ΧΡΥΣΟ ΛΥΚΟ που θα ράψεις πάνω από τη δεξιά τσέπη της στολής σου. Τον Χρυσό Λύκο θα τον φοράς και όταν γίνεις Πρόσκοπος, μέχρι να τον αντικαταστήσεις με το Χρυσό Τρίφυλλο.

book_lykopoula044

 

Έχω πάρει το Δεύτερο Αστέρι

 

Έχω Βεβαιωτικό Ερασ. Ασχολίας από ΚΑΘΕ Τομέα Ενδιαφέροντος

book_lykopoula038book_lykopoula044book_lykopoula039book_lykopoula044book_lykopoula040book_lykopoula044book_lykopoula042book_lykopoula044book_lykopoula043book_lykopoula044

book_lykopoula044

 

Μένουν λιγότερο από 6 μήνες για να γίνω Πρόσκοπος

 

book_lykopoula028Ο Ακέλας μου έδωσε τον Χρυσό Λύκο στις ....................... 

 

book_lykopoula045

 

Κατασκήνωση Αγέλης: Ζήσε την περιπέτεια

Κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα σου, μισόκλεισε τα μάτια και άφησε τη σκέψη σου να πετάξει στην κατασκήνωση Αγέλης:

Σκηνές κρυμμένες πίσω απ' το πράσινο, δίπλα στο κύμα ή στο βουνό και όλα τα Λυκόπουλα της Αγέλης μια χαρούμενη συντροφιά να χοροπηδάνε γύρω από τους Γερόλυκους παίζοντας και τραγουδώντας. Κάθε μέρα κάτι καινούργιο! Κάθε μέρα και μια περιπέτεια σε περιμένει να ζήσεις στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσεις, θα μάθεις να βρίσκεις το δρόμο σου στο δάσος, να στήνεις τη σκηνή, να ανάβεις φωτιά και να μαγειρεύεις, να ξεσηκώνεις τα ίχνη, να δένεις και να λύνεις κόμπους, να ζεις δίπλα στη φύση χωρίς τις ανέσεις του σπιτιού και κοντά σ1 αυτά χίλια δυο άλλα πράγματα που θα σ' ενθουσιάσουν και θα σ' ευχαριστήσουν. Και το βράδυ, γύρω απ1 τη φωτιά που λαμπυρίζει, να γελάμε με τις παρουσιάσεις των εξάδων, να ψιθυρίζουμε τα τραγούδια μας και να χαιρόμαστε κάτω απ' τα αστέρια τη ζεστή συντροφιά μας.

Αν όλα αυτά κάνουν την καρδιά σου να χτυπά πιο γρήγορα, ετοιμάσου Ι για κατασκήνωση. Η περιπέτεια σε περιμένει! 

book_lykopoula046

 

Η Ανάβαση στην Ομάδα Προσκόπων

Τα κυνήγια με την Αγέλη κοντεύουν πια να τελειώσουν. Οι όμορφες περιπέτειες που πέρασες με τα άλλα Λυκοπουλα σε λίγο θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση που θα σε συνοδεύει παντού.

Τώρα είσαι πια αρκετά μεγάλος για να γίνεις Πρόσκοπος. Στην Ομάδα θα αποκτήσεις κι άλλους φίλους και θ' ακολουθήσεις μαζί τους το συναρπαστικό Προσκοπικό μονοπάτι.

Η Αγέλη και οι Γερόλυκοι θα σ' αποχαιρετήσουν με την ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗΣ και θα σου ευχηθούν για τελευταία φορά ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ.

Ανέβηκα στην Ομάδα Προσκόπων στις .....................................

 

Λίγο πριν κλείσεις το βιβλίο

Τώρα που ετοιμάζεσαι να αφήσεις την Αγέλη και να βάλεις το βιβλιαράκι αυτό στο ράφι της βιβλιοθήκης σου, θυμήσου ότι όσα όμορφα πράγματα έμαθες στα Λυκόπουλα δεν πρέπει να μείνουν μόνο για σένα.

Υπάρχει πάντα κάποιος που θα χρειάζεται το αισιόδοξο χαμόγελο και τη βοήθεια σου, κάποιος που χρειάζεται τη φιλία σου. Πρόσφερε την απλόχερα χωρίς δισταγμούς.

Να μην ξεχνάς ότι Λυκόπουλο μπορείς να μείνεις για πάντα, με στολή ή χωρίς στολή, κοντά στην Αγέλη ή μακριά απ' αυτήν. Με τη βοήθεια του θεού, κάνε το Νόμο και την Υπόσχεση καθημερινή πράξη και μείνε για όλη σου τη ζωή ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ.

Καλό κυνήγι Λυκόπουλο!

 

θέλουμε τη γνώμη σου

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο αυτό, πιστεύουμε ότι έδωσες απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα που σου γεννήθηκαν ζώντας την καθημερινή δραστηριότητα της Αγέλης. Μπορεί όμως να έχεις απορίες που μείναν αναπάντητες ή να πιστεύεις ότι το "Βιβλίο των Λυκοπούλων" έπρεπε να περιλάβει και άλλα θέματα που εμείς δεν τα έχουμε σκεφθεί.

Αν η γνώμη σου φθάσει σε μας έγκαιρα, είναι σίγουρο ότι η επόμενη έκδοση του βιβλίου αυτού θα είναι πιο ολοκληρωμένη και ακόμη πιο χρήσιμη για όλα τα Λυκόπουλα.

Αν θέλεις λοιπόν να συμβάλεις κι εσύ στην υπόθεση αυτή, συμπλήρωσε την επόμενη σελίδα, κόψε την προσεκτικά και ταχυδρόμησε την σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις:

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε

Πτολεμαίων 1

11635 Αθήνα

Σ' ευχαριστούμε

 

Η γνώμη μου για "Το Βιβλίο των Λυκοπούλων"

Διάβασα προσεκτικά "Το Βιβλίο των Λυκοπούλων" και σας στέλνω την γνώμη μου πιστεύοντας ότι θα συμβάλω στη βελτίωση της επόμενης έκδοσης.

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ .................................................................................................................................................

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤ ........... (Τόπος) .........................................................................    ΤΟ (Ετος) .................

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ............ ΣΥΣΤΗΜΑ ........................................................................................................................

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ............................................................................................................................

...........................................................................................................................................................................

 

1. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ

 Πάρα πολύ      Αρκετά       Καθόλου

2. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...

1. ...............................................................................................

2. ...............................................................................................

3. ...............................................................................................

3. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ:

1. ...............................................................................................

2. ...............................................................................................

3. ...............................................................................................

4. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ...............

 

 

Στη Δαπάνη έκδοσης του Βιβλίου συμμετείχε

η ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ της 3ης ΟΜΑΔΑΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΤΑΣΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αρχηγού της 3ης ΟΑΝ 1927-31,

ιδρυτού της βάσης Ν/Π στο Φάληρο, ΤΟ 1927

Για Διήμερη εκδρομή

□ Προσκοπική στολή
□ Σακίδιο
□ Υπνόσακος, Υπόστρωμα
□ Πιτζάμες (όχι νυχτικό)
□ 1 φόρμα (παντελόνι)
□ 1 πετσέτα μικρή
□ Καραβάνα, Πιρούνι, κουτάλι
□ 1 αλλαξιά εσώρουχα
□ 1 φανελάκι
□ 1 μπλούζα μακρύ μανίκι
□ Σκούφος, γάντια
□ 1 ζευγάρι παντόφλες
□ 1 ζευγάρι κάλτσες
□ Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα
□ 1 πακέτο χαρτομάντιλα
□ 1 μουσικό όργανο (προαιρετικά)
□ βιβλίο (προαιρετικά)

 

 

Για Κατασκήνωση

ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

□ Σακίδιο ή sac- voyage (κατά προτίμηση σακίδιο)
□ Πλήρης Λυκοπουλική στολή (θα την φοράς κατά την αναχώρηση)
□ 6 αλλαξιές εσώρουχα........................(αριθμός αν όχι 6:__)
□ 6 κοντομάνικα μπλουζάκια ............... (αριθμός αν όχι 6:__)
□ 2 άσπρα μπλουζάκια κοντομάνικα......(αριθμός αν όχι 2:__)
□ 6 βερμούδες ή σορτς ........................(αριθμός αν όχι 6:__)
□ 6 ζευγάρια κάλτσες...........................(αριθμός αν όχι 6:__)
□ 1 φούτερ ή μακρυμάνικη μπλούζα
□ 1 ζευγάρι σαγιονάρες
□ 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια (συν αυτά που φοράς)
□ 2 παντελόνια φόρμας
□ 1 μπουφάν αδιάβροχο

 

ΕΙΔΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

□ Παγούρι νερού
□ Κύπελλο ή Ποτήρι
□ Μαχαιρο- κουταλο - πίρουνο

 

ΕΙΔΗ ΥΠΝΟΥ

□ Υπόστρωμα
□ Υπνόσακος
□ Μαξιλάρι (το χρειάζεσαι ????)
□ 2 ζευγάρια Πυτζάμες
□ Φακό με μπαταρίες και εφεδρικές μπαταρίες    

 

ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

□ 2 Μαγιό ..............................(αριθμός αν όχι 2:__)
□ 2 Πετσέτες θαλάσσης ...(αριθμός αν όχι 2:__)
□ 1 Καπέλο τζόκεϊ ..............(αριθμός αν όχι 1:__)
□ Σωσίβιο – μπρατσάκια (εάν το χρειάζεσαι για να κάνεις μπάνιο)
□ Αντηλιακό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

 

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ (όλα σε ένα τσαντάκι)

□ 1 Σφουγγάρι μπάνιου (σε σακουλάκι)
□ 1 Χτένα για τα μαλλιά
□ 1 Σαμπουάν
□ 1 Αφρόλουτρο
□ 1 Οδοντόπαστα
□ 1 Οδοντόβουρτσα
□ 2 πετσέτες για μπάνιο
□ 2 πετσέτες για το πρόσωπο
□ 2 πετσέτες για τα πόδια

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

□ 3 Σακούλες super market για τα βρώμικα ρούχα
□ 1 Πακέτο χαρτομάντιλα

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

□ Δεύτερο ζευγάρι λυκοπουλικές κάλτσες
□ Μουσικό όργανο
□ Επιτραπέζια παιχνίδια
□ Φωτογραφική μηχανή
□ Βιβλίο

 

Στο φυλλάδιο σημείωσε με Χ τα πράγματα που θα έχεις μαζί σου. Σε περίπτωση που στα πράγματα με καθορισμένο αριθμό έχεις λιγότερα ή περισσότερα μαζί σου, σημείωσε τον αριθμό.

ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ & ΚΙΝΗΤΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ: τα πράγματα θα τα βγάλετε στον καναπέ και θα τα βάλει ΜΟΝΟ ΤΟΥ το λυκόπουλο στο σακίδιο...

Όλα τα είδη να είναι κλεισμένα και χωρισμένα ανάλογα με το είδος τους σε σακούλες. Μπορούν επίσης να είναι μαρκαρισμένα με το όνομα ή τα αρχικά του παιδιού.

 

 

kl_lykoΠαιδιά που συμπλήρωσαν το 7ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μέχρι το αργότερο να συμπληρώσουν το 11ο και να πάνε στην ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων.

Τα μέλη της Αγέλης Λυκοπούλων ονομάζονται Λυκόπουλα. Για να ονομαστεί ένα παιδί Λυκόπουλο και να γίνει ενεργό Μέλος του Σ.Ε.Π. πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Λυκόπουλου.

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…