Ενήλικο Στέλεχος

Τρία-τέσσερα Λυκόπουλα παριστάνουν τους μάγους. Κυνηγούν τα άλλα Λυκόπουλα και μόλις τα αγγίξουν τα «μαρμαρώνουν». Το ένα μαρμαρωμένο Λυκόπουλο μπορεί να τρέξει μόνο αν το αγγίξει ένα ελεύθερο Λυκόπουλο. Ο Ακέλα ορίζει διάρκεια τριών λεπτών έπειτα το παιχνίδι σταματά και αν όλα τα Λυκόπουλα δεν είναι μαρμαρωμένα οι μάγοι χάνουν.
Το παιχνίδι ξαναρχίζει με άλλους μάγους. Καλό είναι οι μάγοι να φοράνε ένα διακριτικό.

Τα Λυκόπουλα χωρίζονται σε δυο ομάδες και στέκονται σε δύο σειρές η μία απέναντι στην άλλη. Ο κάθε παίχτης προσπαθεί με κουτσό να πατήσει την σκιά του απέναντι αντιπάλου του.
Οποίος παίχτης αλλάξει πόδι ή πατήσει κάτω χάνει ένα βαθμό. Όποιος πατήσει την σκιά του αντιπάλου κερδίζει ένα βαθμό. Τελικά κερδίζει η σειρά που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.

Η αγέλη χωρίζεται σε δύο ομάδες και κάθονται κάτω σε δύο σειρές, κοιτώντας προς αντίθετες κατευθύνσεις, έχοντας κάποιον από την άλλη ομάδα από πίσω τους. Τη μία ομάδα την λένε Μέρα και την άλλη Νύχτα. Ένας γερόλυκος λέει μια ιστορία και όταν ακουστεί μία από τις δύο λέξεις η ομάδα που άκουσε το όνομά της σηκώνεται και τρέχει μέχρι ένα σημείο ενώ η άλλη την κυνηγάει.

Σε κάθε λυκόπουλο δίνεται από μία κιμωλία. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βάψεις τα παπούτσια των άλλων χωρίς να σου βάψουν τα δικά σου.
Υλικά: κιμωλίες

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…