Ενήλικο Στέλεχος

Ανακοίνωση 11/19: Σύσταση Προσκοπικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας

ΠΥ.ΒΑ., 02/05/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/ 19


ΠΡΟΣ: Αρχηγούς Συστημάτων Αρχηγούς Ε.Π.Π. και Βαθμοφόρους Π.Ε.Δ.Α.

ΚΟΙΝ.: Βαθμοφόρους Συστημάτων, Μέλη Δικτύων, Ε.Π.Π. και Ε.Κ.Σ.

 

ΘΕΜΑ: Σύσταση Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Δ.Α.

Αγαπητοί μου,

Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου της Γ.Ε. 4/ 2019, καλούμαστε να προχωρήσουμε σε σύσταση Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας.

Στην Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας μπορούν να συμμετέχουν ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. (Βαθμοφόροι με εντολή διοίκησης σε ισχύ μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και μέλη που διαθέτουν σχετικά με το αντικείμενο εμπειρία) κατόπιν αίτησής τους (επισυνάπτεται) και μέλημά τους είναι να συνδράμουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλον, καθώς και στην ενεργή παρέμβαση και συμβολή στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα κ.λ.π.)

Η Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει να αποτελείται από 20 τουλάχιστον μέλη τα οποία παράλληλα με τα προσωπικά τους καθήκοντα τους δίνεται κατά προτεραιότητα να συνδράμουν σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος απαιτεί τη συνδρομή του Σ.Ε.Π.

Όλα τα μέλη των Προσκοπικών Ομάδων Πολιτικής προστασίας θα πρέπει σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την ένταξή τους να παρακολουθήσουν μία τουλάχιστον εκπαίδευση υπό την ευθύνη του Σ.Ε.Π. σε συγκεκριμένο αντικείμενο σχετικά με την πολιτική προστασία ή σχετική εκπαίδευση πιστοποιημένου φορέα στα σχετικά αντικείμενα. Ανά δύο έτη όλα τα μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει να εμπλουτίζουν και να ανανεώνουν την εκπαίδευσή τους υπό τις παραπάνω συνθήκες. Η εκπαίδευση των μελών θα επιβεβαιώνεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης. Σκοπός των ανωτέρω είναι τα μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας να εκπαιδεύονται συστηματικά σε θέματα πολιτικής προστασίας και γενικότερα να μεριμνούν για την συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την επισυναπτόμενη αίτηση έως την Κυριακή 19 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας ή και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, πατώντας εδώ

Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχοντας ακόμα νωπές τις πληγές από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές που σημάδεψαν την περιοχή μας.


Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς


Παναγιώτης Γκουβάς
Περιφερειακός Έφορος

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies. More details…