10 Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

SID2015 SaferinternetGR LogoΦίλες και φίλοι,
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Safer Internet, είναι Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 (Ανακοίνωση 3/2015) προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια της ανάδειξης της σπουδαιότητας ασφαλούς χρήσης και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και της επισήμανσης των κινδύνων που κρύβονται σε αυτό.

Φίλες και φίλοι,
SID2015 SaferinternetGR LogoΤο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Safer Internet, είναι Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 (Ανακοίνωση 3/2015) προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια της ανάδειξης της σπουδαιότητας ασφαλούς χρήσης και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και της επισήμανσης των κινδύνων που κρύβονται σε αυτό.

Γι' αυτό το λόγο σας προωθούμε ειδικό υλικό που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ασφαλούς Διαδικτύου, αποκλειστικά για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, και για τις δράσεις μας. Περαιτέρω, το υλικό του ιστοχώρου saferinternet.gr είναι πάντα στη διάθεσή μας, για να στηρίξει τις δράσεις αυτές.
1) To λογότυπο του εορτασμού. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: το λογότυπο πρέπει να χρησιμοποιηθεί 'ως έχει', χωρίς να αλλαχθεί και χωρίς ουδεμία προσθήκη.
2) H διπλά βραβευμένη ταινία "Το Παντοπωλείο" αναρτήθηκε στο Youtube με υποτιτλισμό σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής. Διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=ceSUuKMr4xo
3) Δραστηριότητα "Βαρόμετρο συναισθημάτων" ειδικά διαμορφωμένη για τις ηλικιακές ομάδες Προσκόπων και Ανιχνευτών (συνημμένα αρχεία στο ZIP, με οδηγίες χρήσης).
4) Δραστηριότητα "Δικαιώματα και υποχρεώσεις online" (συνημμένα αρχεία στο ZIP, με οδηγίες χρήσης).
5) Δραστηριότητα "Κάρτες περιπτώσεων" για μικρά παιδιά (συνημμένα αρχεία στο ZIP, με οδηγίες χρήσης).
6) Nέο φυλλάδιο για το διαδικτυακό εκφοβισμό (συνημμένο αρχείο στο ZIP).
7) Mπορείτε να παρακολουθήσετε την κλειστή εκδήλωση με τίτλο "Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο: Καταπολεμούμε το διαδικτυακό εκφοβισμό!" μέσω live streaming στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr. H εκδήλωση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 35 εκπροσώπων από γυμνάσια-λύκεια της χώρας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Αν κάποιο Τμήμα πραγματοποιήσει δράση σχετική με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, θα θέλαμε να μας την επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (λίγα λόγια, 2-3 φωτογραφίες) ώστε να γίνει μια κεντρική επικοινωνία προς το Ινστιτούτο Ασφαλούς Διαδικτύου ως απολογισμός των δραστηριοτήτων μας, ήδη εξ' όσων γνωρίζω, κάποιοι Βαθμοφόροι έχουν προγραμματίσει σχετικές δράσεις.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

 

Με πολλούς Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Μιχάλης Μίχαλος
Έφορος Πληροφορικής ΓΕ/ΣΕΠ

 

Υλικό Δράσης

 

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…