Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Outlook)

outlookΕίναι η βελτιστοποιημένη και επαγγελματική εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρόμοιο με αυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο εργασίας σας.

Για το λόγο αυτό έχετε στη διάθεσή σας 50 GB αποθηκευτικό χώρο για τα εισερχόμενα μηνύματά σας, υποστήριξη μέχρι 50 MB για τα συνημμένα αρχεία.

Υποστήριξη όλων των ευρέως χρησιμοποιούμενων φυλλομετρητών τόσο για το PC όσο και το Mac και περιλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη για το Safari, Firefox και Internet Explorer.

Επιπλέον πολλές δυνατότητες, όπως βιβλίο διευθύνσεων, ημερολόγιο, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messaging).

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στην υπηρεσία

 


 

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης (password) λογαριασμού

 

Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που σας έχει δώσει η ομάδα διαχείρισης του Peda πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά συνδεόμαστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (www.outlook.com) πατάμε το κουμπί Επιλογές (αριστερά από πλαίσιο αναζήτησης επαφών και κάτω από το όνομά μας).

 • Μεταφερόμαστε σε νέα οθόνη, και από το δεξί μέρος διαλέγουμε την τελευταία επιλογή με όνομα Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας.
 • Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, με τίτλο Επισκόπηση Λογαριασμού.
 • Στην έβδομη γραμμή υπάρχει το πεδίο Κωδικός πρόσβασης, ακολουθούμενο από 6 αστεράκια. Δίπλα του υπάρχει η εντολή Αλλαγή.
 • Πατάμε στην εντολή Αλλαγή.
 • Μεταφερόμαστε στην οθόνη με τίτλο Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης.
 • Καταχωρούμε τον παλιό κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Παλιός κωδικός πρόσβασης.
 • Καταχωρούμε στο επόμενο πλαίσιο με τίτλο Πληκτρολογήστε το νέο κωδικό πρόσβασης τον ΝΕΟ κωδικό που θέλουμε.

Σημείωση: Ο κωδικός θα πρέπει να είναι διαφορετικός από τον παλιό. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων χαρακτήρων.

 • Στη συνέχεια μας ζητά να δηλώσουμε ξανά το ΝΕΟ κωδικό (επιβεβαίωση κωδικού) στο πεδίο Πληκτρολογήστε ξανά τον νέο κωδικό πρόσβασης.
 • Το επόμενο πλαίσιο μας επιτρέπει δηλώσουμε στο σύστημα να μας ζητά να ορίσουμε νέο κωδικό κάθε 72 ώρες. Καλό θα ήταν να μην επιλεγεί.
 • Στο τέλος αποθηκεύουμε τις αλλαγές μας πατώντας στο κουμπί Αποθήκευση.

Σημείωση: Μετά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και στην περίπτωση που κάνουμε χρήση λογισμικού για την λήψη των μηνυμάτων μας (email client) θα πρέπει να αλλάξουμε και εκεί το κωδικό

 

 

Άνοιγμα Μηνύματος

Μπορείτε να προβάλετε τα μηνύματά σας στο παράθυρο ανάγνωσης ή μπορείτε να τα ανοίξετε σε ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το παράθυρο ανάγνωσης;

Κάντε κλικ στο μήνυμα που θέλετε να διαβάσετε και αυτό θα εμφανιστεί στο παράθυρο ανάγνωσης.

Μπορείτε να ελέγξετε το παράθυρο ανάγνωσης κάνοντας κλικ στην επιλογή Προβολή στη γραμμή εργαλείων και επιλέγοντας τις επιλογές που θέλετε.

 

Πώς μπορώ να ανοίξω ένα μήνυμα σε ξεχωριστό παράθυρο;

 1. Εντοπίστε το μήνυμα που θέλετε να διαβάσετε στο φάκελο "Αλληλογραφία".
 2. Κάντε διπλό κλικ στο μήνυμα για να το ανοίξετε ή επιλέξτε το μήνυμα και κατόπιν πατήστε ENTER.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Τα μηνύματα που δεν έχουν διαβαστεί εμφανίζονται με έντονη γραφή. Για να επισημάνετε ένα μήνυμα ως «Αναγνωσμένο» χωρίς να το ανοίξετε, επιλέξτε το μήνυμα και πατήστε CTRL+Q (για να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση CTRL+Q στο Internet Explorer 7, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις Γρήγορες Καρτέλες). Μπορείτε να κάνετε επίσης δεξί κλικ στο μήνυμα και στη συνέχεια, να επιλέξετε Σήμανση ως αναγνωσμένου  Σήμανση ως αναγνωσμένου στο μενού. Για να επισημάνετε ένα μήνυμα ως μη αναγνωσμένο, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σήμανση ως μη αναγνωσμένου  Σήμανση ως μη αναγνωσμένου στο μενού ή επισημάνετε το μήνυμα και στη συνέχεια, πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+U στο πληκτρολόγιο.

Όταν ανοίγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εμφανίζεται στη φόρμα ανάγνωσης μηνύματος. Η φόρμα ανάγνωσης μηνύματος και το παράθυρο ανάγνωσης εμφανίζουν τις παρακάτω πληροφορίες στην επικεφαλίδα του μηνύματος:

Θέμα   Το θέμα του μηνύματος.

Σπουδαιότητα  Το επίπεδο σπουδαιότητας του μηνύματος, εάν έχει οριστεί ως "Χαμηλή" ή "Υψηλή".

Από   Το όνομα ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα ή του οργανισμού.

Αποστολή  Η ημερομηνία και η ώρα αποστολής του μηνύματος.

Προς  Τα ονόματα ή οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βασικών παραληπτών.

Κοιν.  Τα ονόματα ή οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών για την κοινοποίηση.

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα ονόματα στις γραμμές Από, Προς και Κοιν.. Κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε όνομα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο άτομο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξιό κλικ σε οποιοδήποτε όνομα για να εμφανίσετε ένα μενού που σας επιτρέπει:

Προβολή βασικών πληροφοριών επαφής για το συγκεκριμένο άτομο.

Προσθήκη του ατόμου στις Επαφές σας.

Αναζήτηση των ιδιοτήτων για το συγκεκριμένο άτομο.

Εφαρμογή ρυθμίσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως προσθήκη του ατόμου στη λίστα Ασφαλείς αποστολείς και παραλήπτες.

 

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται σε ένα διακομιστή ο οποίος φιλοξενεί το γραμματοκιβώτιό σας. Από προεπιλογή, τα μηνύματα αποθηκεύονται στο φάκελο "Εισερχόμενα" του γραμματοκιβωτίου σας.


Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

 • Ο αριθμός των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενα εμφανίζεται μέσα σε παρενθέσεις δίπλα στο φάκελο. Στα Εισερχόμενα, τα μη αναγνωσμένα μηνύματα εμφανίζονται με έντονη γραφή. Όταν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιχτεί ή σημανθεί ως Αναγνωσμένο, επανέρχεται σε κανονική γραφή.
 • Για να επισημάνετε ένα μήνυμα που έχετε ήδη ανοίξει ως "Μη αναγνωσμένο", κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σήμανση ως μη αναγνωσμένου Σήμανση ως μη αναγνωσμένου στο μενού.
 • Για να προσθέσετε τον αποστολέα του μηνύματος στη λίστα ασφαλών αποστολέων, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ανεπιθύμητη αλληλογραφία Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη αποστολέα στη λίστα ασφαλών αποστολέων. Για να αντιμετωπίζονται όλα τα επόμενα μηνύματα από τον αποστολέα ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία, κάντε δεξιό κλικ στο μήνυμα, πατήστε το κουμπί Ανεπιθύμητη αλληλογραφία Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και έπειτα επιλέξτε Προσθήκη αποστολέα στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων.
 • Για να ανοίξετε ένα φάκελο στο γραμματοκιβώτιο, κάντε κλικ στο όνομα του φακέλου που θέλετε να ανοίξετε, στο Παράθυρο περιήγησης.
 • Η δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι οι εργασίες που εκτελείτε συχνότερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αποστέλλονται σε μεμονωμένα πρόσωπα ή σε ομάδες. Έχετε πολλές επιλογές για τη διαχείριση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Κλείσιμο μηνύματος

Κλείσιμο μηνύματος Για να κλείσετε ένα ανοικτό μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στην κορυφή της φόρμας μηνύματος ή πατήστε το πλήκτρο ESC.

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. More details…